Teagyáros apanapló terhesség kismama

Az anyai ösztönök győztek a modern technika felett! Amint azt előző bejegyzésemben leírtam, az orvos a modern technológiára támaszkodva 70 százalékra saccolta azt, hogy a negyedik gyerkőc lány lesz, míg Évi, aki eldöntötte, hogy fiú lesz, váltig állította az ellenkezőjét a rosszulléteire alapozva. Tehát (természetesen) Évi nyert és kisfiúra készülünk.

Marci öröme leírhatatlan, mindenkinek elmeséli, hogy kisöccse lesz, és így kiegyensúlyozottabbá válik a családon belüli ivararány. Luca rájött, hogy a húgára kell összpontosítania, és egy sor csajos dologba kezdi bevonni. Panna végtelenül boldog, mert a nővére többet foglalkozik vele, míg eddig mindig arrébb tolta. A kicsi már most kiegyensúlyozottabbá tette a gyerekek működését a családon belül.

Már nagyon vártam a karácsonyi lassítást, mert az utóbbi hónapok nagyon sűrűek voltak és elfáradtam. 24-én délelőtt faállítással kezdődött a nap, gondoltam, gyorsan bevarázsolom a fenyőt a szobába, és míg a család díszíti, elintézem Évi névnapi ajándékát, aztán elkészítem az ünnepi vacsorát.

Előszedtem a hipermodern karácsonyfatalpat, és kisebb farigcsálás után beleállítottam a fenyőt, és már kezdhette is a család a díszítést. Egyszer csak sikítást hallottam, mert felborult a fa. Félig feldíszítve, egy áldott állapotban lévő feleséggel és három, húsz kiló körüli gyerekkel ez nem egy egyszerűen orvosolható probléma. Semmi gond! A problémák azért vannak, hogy megoldjuk őket, így hát átmentem a szomszédhoz, hogy jöjjön át segíteni. Rendes szomszédaink vannak, és készségesen indult segíteni, de mielőtt átjöttünk volna, eszébe jutott, hogy nagyon finom barackpálinkája van, és addig egy tapodtat sem, míg meg nem kóstoljuk.

Tehát megkóstoltuk, így testünket és lelkünket felvértezve érkeztünk haza. Szemrevételezés után megállapítottuk a hiba okát, faragni kell a fa alján. Mondtam, hogy nekem viszont nagyon jó törkölypálinkám van, mielőtt ekkora munkának nekiállunk, fontos a megfelelő előkészület. Elővettük a dekopír fűrészt és nekiestünk a fának, de a dekopír nem vitte rendesen vastag törzset. Semmi gond, gondolkodjunk, Béláim, így aztán gyorsan megittunk egy pohár bort, mert fontos az agyi erek tágítása a megfelelő vérellátás elérése érdekében.

A szomszéd fejéből kipattant az Isteni szikra, miszerint a flexre helyezett facsiszoló lap lesz a megoldás, s perc alatt méretre csiszoljuk azt a makacs fát. Nem is vesztegette az időt, és elrohant a flexért, de mivel ő egy jól nevelt szomszéd, biztos, ami biztos áthozta a barackpálinkát. Pálinkaivás után úgy éreztük, kellően előkészültünk szakmailag a feladat megoldásához, és nekiálltunk méretre csiszolni a fa alját. Évi kisebb idegsokk szélén állt a látványtól, mivel két, enyhén illuminált férfi a nappali közepén 24-én fát csiszol (mondjuk én nem értem, mi baja volt…). Szóval méretre csiszoltuk a fát (Évi közölte, hogy úgy készüljünk, hogy takarítani is mi fogunk, aztán ránk nézett, és meggondolta magát. Ez a bizalom teljes hiánya szerintem…), hajrá, rá a talpat, és jöhet a díszítés.

Minden férfi tudja, hogy két zseniális találmány váltotta meg a világot, az egyik a kalapács, a másik a csavarhúzó. Mi a talp illesztéséhez az előbbit használtuk. Igen ám, de elmértük azt az erőhatást, amit a talpra kellett mérni ahhoz, hogy a helyére csússzon. Mivel ez az erő nagyobb volt, mint amit a talp el tudott viselni (szerintem anyaghibás volt), eltörött.  Évi rezignáltan vette tudomásul, hogy itt újabb gondolkodásra van szükség, mi a jól bevált recepthez folyamodtunk: pálinkát ittunk borral.

Ekkor eszembe jutott, hogy a padláson ott a régi, jól bevált karácsonyfatalp, amihez nem kell faragni, elég mindössze a talp alján lévő szöggel rögzíteni a fa aljához. Irány a padlás, régi talp előszed, szöggel rögzít, gyorskötözővel fixál és kész.

Az eset tanulságai:

  1. Ne flancoljunk karácsonyfatalp ügyben, ha van jól bevált módszerünk.
  2. Ha a karácsonyfa felborul, azonnal hívjunk át valakit, akivel megfelelően lehet brainstormingolni.
  3. Gondolkodjunk, gondolkodjunk, gondolkodjunk…
  4. MINDIG LEGYEN OTTHON PÁLINKA!

Teagyáros

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?