Felvonul egy rakat tök egyforma kutya, pár avatottnak tűnő ember előtt, akik végigmustrálják a póráznak feszülő ebeket, érthetetlen okokból belenyúlnak a pofájukba, aztán győztest hirdetnek. A győztes az lesz, aki a tök egyforma kutyák közül a lehető legeslegegyformább, és még a világbékéről sem kell megnyilatkozni a bírálók előtt.

A gazda büszkén feszít, és a kapott oklevél birtokában újabb esélyt kap, hogy az egyforma kutyát egy tök ugyanolyan kutyával pároztassa, aminek eredményeként további egyforma kutyák jönnek létre, és ezért pénzt kap, amivel különben nincs semmi baj, ez a piacgazdaság, bár ezzel az erővel Kínában is fröccsönthetnék őket.

 

A tök egyforma kutyákat mindez a legkevésbé sem érdekli, a maguk részéről az összes többi kutyával, az egyformákkal meg a nem egyformákkal boldogan dugnának, és szerét is ejtik, amint tehetik, változatos kutyákat hozva létre, amelyekért, legyenek bár bűbájosak, valamely rejtélyes okból senki sem akar súlyos pénzeket fizetni, és nem akar nekik senki sem szépségversenyt rendezni, igaz, a világbékéről ezeknek sincs mondanivalójuk.

A nem egyforma kutyákat keveréknek, rosszabb esetben korcsnak hívják, a vicceskedőbbje fajtiszta korcsnak. Az efféle kutyával itt vidéken nem nagyon járnak kutyaiskolába, nem ülnek le vele a kávéház teraszán, nem viszik hajnalonta futva a parkba, hogy kielégítsék a mozgásigényét.

Az én kutyám senkivel sem egyforma. A fülei mint egy denevéré, gyors, mint egy Ferrari, akkorát ugrik, mint egy kenguru, és úgy ás, mint egy régész. És mindenkit elvarázsol. Milyen fajta, kérdezik rendszeresen. Mintha ennek bármi jelentősége lenne.

Alföldi vérfarkas, felelem ilyenkor rezzenéstelen arccal. És tízből nyolcan beszopják.

Brumibaby

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?