Az amerikai Dillon Glass 1996-ban, a február „extra” napján, tehát 29-én született. Arra nem sok esély volt, hogy majdan a saját fia hasonlóképp járjon – elvileg négyévente ünnepelve a születésnapját.

Viszont bármilyen kicsi volt az esély, ez évben az iowai szülészeten Dillon fia, Archer reggel háromnegyed nyolckor és bizonybizony február 29-én látta meg a napvilágot.

Egy az 1461-hez az esélye, hogy valaki ezen a napon szülessen meg. És persze ennél sokkal kisebb, hogy apa és fia is efféle „szerencsében” részesüljön. Archer az apja "hetedik" születésnapján érkezett.

Mivel ugye nincs minden évben hivatalos „születésnap”, a hatvanéveseknek szokták vigyorogva mondani, hogy hát ők még csak a tizenhatodikat ünneplik! Angolul a békához kötik a szökőnap kifejezést (leap day és leapfrog), ezért sokféle ilyen ruhadarab kapható, amit viselhetnek ezek a szerencsés kiválasztottak, valamint mókás népszokások is kötődnek a jeles naphoz. Írországban például ezen az egyetlen napon a LÁNYOK kérik meg a FIÚK kezét.

Micsoda különleges kötelék van köztünk – kommentálta az ifjú apa a véletlent. A Guardian cikkéből az nem derült ki, a kisfiú anyja mit is szólt a dologhoz.