Néhány hete hívtuk fel a figyelmeteket arra, hogy a b.boom anyák napi fotópályázatot szervez. Zsűritagként magam is közreműködtem a tíz kismama kiválasztásában, akikről tegnap profi stáb készített stúdiófelvételeket. A fotózásról készült beszámoló következik.

Ha tavaly ilyenkor, a fotózás után azt mondtam, hogy az egész nap egy profi stáb kellős közepében éreztem magam, akkor tegnap, a b.boom 2012-es anyák napi fotózása során ez hatványozottan igaz volt. Idén már Juhász Eszter sminkes mellett Könczöl István fodrász is gondjaiba vette mind a 10 kismamát. Akik idén valahogy sokkal határozottabban érkeztek a fotózás helyszínére – köszönhető ez talán annak, hogy látták a tavalyi fotózás werkfilmjét, olvashatták a tavalyi helyszíni riportot és találkozhattak a tavalyi kismamák közül többel is – szóval gyakorlatilag már tudták mibe csöppennek. Vagy mégsem?

A sorban érkező izgatott kismamákat várakozás közben Ludman Erika, védőnő és Bácsi-Berhés Mónika, a tavalyi kismamák egyike próbálta oldani, lazítani. Erikával mi másról, mint szülésről és terhességről beszélgettek, Mónika pillantásában pedig ott volt a nosztalgia – egyértelmű volt, hogy a tavalyi nap elevenedett meg előtte és szívesen átélte volna újra azt  a napot. De ez a nap már az új kismamákról szólt, akik viszont örömmel hallgatták Mónika emlékeit.

Ádám Judit fotós idén is rengeteg újdonsággal és persze egyre több felszereléssel érkezett: hullottak a rózsaszirmok Borsos Natira, idén is szerepet kapott alkalmi szélgépünk és mivel idén az idő is nekünk kedvezett, még a kertben is készülhetett néhány napsütötte fotó. Stábunk tagjai fáradhatatlanul tartották a függönyöket, háttereket a modellek mögé.

Közben persze készültek a sminkek, a hajak, kattogott a fényképezőgép, a sztenderről sorra fogytak a ruhák. A smink és frizura nélkül érkező kismamákra egy órával az érkezésük után rá sem lehetett ismerni. És ezért nem kizárólag a megújult külső volt felelős: mindegyikük arcára gyakorlatilag folyamatos mosoly került. Én úgy láttam, egytől-egyig jól érezték magukat, igazi feltöltődés volt számukra ez a nap, olyan kikapcsolódás, amire nagy szüksége van mindenkinek.

Egyre több baba érkezett, és sokan a földre kuporodtunk, hogy válthassunk pár szót a tavalyi modellekkel. Zehovay Erika, Pánczél-Gyulai Mária, Nagy Zsuzsa és Solti Lilla hozta el megmutatni tavaly még hasukban lapuló apróságaikat. Így védőnőnket már az anyukák is ostromolták: táplálkozási és alvási szokásokról folyt a beszélgetés. Egy-két fotó a babákról is készült a speciális babaváró buli hangulatot idéző stúdióban. Közben eszembe jutott, hogy ha ez így megy tovább, jövőre már be sem férünk majd a rengeteg anyukától és babától alkalmi stúdiónkba.

További képeket a fotózásról a b.boom Facebook oldalán nézegethetsz.