Waczkor bébinapló

16-18. hét

A harmadik hónapos oltások után elég rendszeresen hőemelkedése volt a kicsinek és nyűgös volt, de nem volt semmi látható indoka a rossz közérzetnek, feltehetőleg a fogcsírák mocorgása okozta a problémát.

Eddig ha Pocak meglátta a rágókát, babatornáztatót, nem törődött vele. Aztán egyszer csak az egyik nap kezébe akadt a rágóka, elkezdte húzni a szájához, és rágta. A műanyagot... amit eddig kiköpött és nem tetszett neki, hiszen csak a textilrágókák kellettek. No, de ez azt eredményezte, hogy amikor kiesett a rágóka a kezéből, kellett neki újra... és itt a lényeg... elkezdett nyúlni érte. Eleinte épp csak nyúlt valamiért, aztán ez napról napra fejlődött. És ez a fejlődés meghozta a tornáztató iránti érdeklődését, hiszen arra egy csomó dolog van felaggatva, amit meg lehet próbálni elkapni. Na, ma már nemcsak elkapja, hanem most az a gond, hogy betömné, de ahhoz nem tud felülni, odahúzni a szájához meg nem lehet, nem elég hosszú a zsinórja a játékoknak. Egyébként ha hason van, próbálja a fenekét feltornázni az égbe és kúszni előre... Bár legtöbbször még a kezével inkább tol, mint húz, és ezért tolatni kezd, főleg a kiságyban, látványosan.

Elkezdett nevetgetni (juhhééé) és sikítani (kevésbé juhhé). Persze mind a két hang aranyos és cuki, de még a nevetgetést azt bírom hallgatni huzamosabb ideig, a sikítás azért néha idegőrlő, pedig tudom, hogy jókedve van, és csak játszik a hangjával az egyéb játék közben.

Kitartása is van a gyereknek. Megjártuk az országot keresztbe, és ehhez még hozzátettünk egy balatoni túrát, hiszen isteni meleg idő volt, csobbantunk volna egyet, így a nagyszülőkkel felkerekedett a család strandolni. Nekem isteni jólesett kicsit napfürdőzni és csobbanni... Babónak is megmutattuk a vizet, neki azért még hideg volt, de jót aludt a szabad levegőn. Viszont az egyórás autóút alatt az istennek se akart aludni, de a rosszabb, utazni se volt kedve, ezért hiába csináltam bármit kisebb nevetős megszakításokkal, végig sírt. A nagyszülők megjegyezték, hogy azt hitték, el fog aludni a gyerek, vagy a sírást abba agyja egy idő után.

A menetrendünkbe pedig beépítettük a heti két alkalom bike with baby mellé, heti egy alkalom rúdfitneszt is, így a saját fizikumom felé érzett nemtetszés ellen is tudok dolgozni. No, de ez szép időmenedzsmenttel jár, hiszen amíg a bike with babyn velem van a baba, a rudas edzés alatt nem tudok vele foglalkozni olyan sokat. Szerencsére egyelőre otthon edzek, így ha alszik a kicsi, nyert ügyem van, de ha ébren van, az se nagy gond, hiszen el tud játszani a saját játékaival.

Futás alatt még apa vigyáz a kicsire, megvárom, hogy ülni tudjon, és utána kiviszem magammal babakocsival futni. Szerencsére futáshoz is alkalmas babakocsit vettünk és van egy futópálya is a közelben, így remélem nem lesz gond. 

Waczkor