nagycsaládos  Bezzeganya klub család szülőség anyaság

Mint a népmesék vége, úgy gondolunk a gyermek tervezésekor, és várandósan a szülés utáni időszakra: És boldogan éltek, amíg meg nem haltak. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Mert a legizgalmasabb rész utána következik. Boldogan éltek, de mitől lesz boldog az az időszak? Tudunk tenni érte? Vagy csak úgy magától alakul? Miért és hogyan alakul mégis olyan gyakran boldogtalanra? Ki, vagy mi az oka? Ki és mit tehet a boldog babás, kisgyermekes évekért?

Május 28-án várom a Bezzeganya klub következő beszélgetésére a kismamákat, kispapákat, anyukákat, apukákat, nagyikat, és minden érdeklődőt, aki a családi dolgok iránt érdeklődik. Beszélgessünk arról, hogy mekkorát változik szülés után az életünk, és min, kin múlik ennek iránya. Fel lehet-e erre készülni, és ha igen, hogyan, hogy ránk igaz legyen: és boldogan éltek, amíg meg nem haltak?

Helyszín: Práter12 közösségi tér (Budapest, VIII. ker. Práter utca 12)

Időpont: május 28, 17-19 óráig

Az elmúlt alkalmakon megfigyeltem, amit már korábban is gondoltam, hogy a személyes beszélgetések közben sokkal könnyebb megérteni a másikat. Míg kommentelés közben gyakran teljesen félreértjük egymást, a személyes beszélgetésekkor a másik gesztusai, hangszíne, hanglejtése, mimikája, mind-mind abban segít, hogy azt értsem a szavai alatt, mint amit mondani szeretne. Sőt, ha félre is értünk valamit, nem kell várni egy kicsit se, hisz rögtön kérdezhetünk, megmagyarázhatunk dolgokat. Az utóbbi hetek vendégei épp ezért okoztak nekem nagy örömet. Jó hangulatú beszélgetések, „de jó, hogy eljöttem” megnyilvánulások, szemléletformálódások voltak ezek. Mindenki tanult valamit a másiktól. Érdemes volt elkezdeni ezt a személyes beszélgetős alkalmat. Bármikor lehet kapcsolódni, akárcsak egy téma erejéig is, de akár rendszeresen is. A részvétel ingyenes.

nagycsaládos

nagycsaládos  Bezzeganya klub család szülőség anyaságEZ A POSZT IS ÉRDEKELHET...
A könnyű szülés után rémesek az első hónapok


Azt hittem, sokkal jobb anyuka leszek, és sokkal jobban fogom viselni a babázást. Ettől meg csak bűntudatom van... Nehéz az anyaság.

Tovább>>>

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?