"Két halottja és két súlyos sérültje van annak a balesetnek, ami Jánoshalmától néhány kilométerre történt hétfő reggel. Egy Audi A6-os feltehetően megcsúszott a nagy sebesség miatt, és nekicsapódott a szabályosan közlekedő Mercedes kisteherautónak. Az Audi, amiben a közeli szakképző három tanulója, N. Viktor, S. Irén és Sz. Gergely utazott, kettészakadt, a három utas kirepült az autóból. A tizenhét éves soltvadkerti lány és a tizenkilenc éves kiskunfélegyházi fiú életét vesztette, az Audi sofőrjét, N. Viktort mentőhelikopterrel szállították a Szegedi Traumatológiai Klinikára." - olvasható a tragédia a Velveten.

photo © 2010 ER24 EMS (Pty) Ltd. | more info (via: Wylio)

 

Az eset kapcsán az iskola igazgatója elmondta, hogy pont a baleset előtt az iskolában a diákok egy diszkóbalesetekről szóló előadáson vettek részt. Arról is beszélt, hogy felhívták a szülők figyelmét, hogy ne autóval járjanak a gyerekek az iskolába, kollégiumba, hanem használják a buszt, vonatot a balesetek elkerülése végett.

Az áldozatok lakhelyén a közösség véleménye megoszlik arról, hogy mennyire felelősek a szülők a tragédia bekövetkezéséért: sokan azon a véleményen vannak, hogy nem kellett volna egy 17 éves gyereknek nagy teljesítményű autót venni. Vannak országok, ahol ebben a korban szinte minden fiatal autóval jár iskolába, míg máshol a szülők hozzák-viszik a gyereket, vagy a tömegközlekedést, helyi járatot használják még egyetemista korukban is.

Szerintetek van-e, és ha igen, akkor meddig terjed a szülő felelőssége egy ilyen helyzetben?

Moly