A kórház neve: Kátai Gábor Kórház, Karcag

A szülés időpontja (év, hónap): 2021 május

A kórház állapota: Felújított.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: A zuhanytárca rozsdás. Függöny, fogas, bármiféle tartó nincs, csak egy retro bőrözött szék. A vécé gusztustalan. A takarítás annyi, hogy beleöntik a hipós vizet a zuhanyzóba.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Új. A szülészet boxokból áll, amin egy fél függöny van. Van minden, de nem ajánlották fel a használatát.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Egyetlen egy ember mondta meg, hogy ő kicsoda, még szerencse, hogy a dokit láttam már korábban. A nappalos szülésznő (?) nagyon rendes volt, az éjszakások éreztették velünk, hogy nem örülnek az ottlétünknek. A szülésznő közölte, hogy fejezzem be a nyafogást, mikor mondtam, hogy nem bírok tovább nyomni. Majd a végén, hogy kérjek bocsánatot a gyerekemtől, amiért megkínoztam. Az egyik nővérke pont a lábam mellett sétált, mikor a varrás előtti érzéstelenítőt kaptam és megrezzent a lábam.

„Dikk, ez meg megrúg!”

- hangzott el.

Csecsemősök:

„Anyuka, ne járkáljon, szóljon, ha pótlás kell!”

- de be nem jött volna, hogy miért sír a baba. Azóta is jön megmutatni, hogy kell pelenkázni.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): A nappalos szülésznő kötötte be az oxitocint, elmondott pár dolgot. Váltás után senki sem mondott semmit. Volt gátmetszés, bár nem kérdezték és nem is mondták. Epidurálist fel sem ajánlották (azt meg kellett volna beszélni az orvossal).

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Úgy tudom, hogy nem.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Covid miatt nincs látogatás. Csomagot a portán lehet hagyni és felviszik.

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Pelenka, popsitörlő, popsikrém, esetleg cumi, cumisüveg.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Szobánként vagy 2 szobánként van 1 zuhanyzó. 6 és 2 ágyas szobák vannak.

Van-e VIP szoba? Igen, azt hiszem, van.

Koszt mennyisége, minősége: Menza jellegű. A reggeli és a vacsora jó.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Nem.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Nem. Egyedül készítettem össze a bőröndömet és a gyereket is, vizitkor közölték, hogy jöhetnek értünk, x órakor lesznek kész a papírok.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Semmit nem mondtak, azt sem, hogy megszületett, azt sem, hogy miért kellett vákuumozni, hogy eltört a baba válla, hogy a köldökzsinór a nyakára volt tekeredve, hogy most varrnak össze, hogy hány öltést kaptam, hogy repedtem-e. Nem ajánlották fel apukának, hogy elvághassa a köldökzsinórt. Nem adták ide a babát, hogy meglegyen a bőrkontakt, már csak felöltöztetve, így meg sem tudtam próbálni cicire rakni.

Értékelés:

  • szülészet állapota: 9
  • kórtermek állapota: 7
  • szülőszoba korszerűsége: 9
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 5
  • orvosok segítőkészsége: 2
  • szülésznők segítőkészsége: 2
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 2
  • kommunikáció, tájékoztatás: 1
  • tisztaság: 6
  • ellátás minősége: 1
  • személyes élmények: 1

HK

ÍRD MEG TE IS TAPASZTALATAIDAT A KÓRHÁZRÓL, AHOL SZÜLTÉL!

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, meséld el benyomásaidat a kórházról, ahol szültél. Milyenek voltak a körülmények? Az orvosok, nővérek, szülésznők? Ajánlanád másoknak is a kórházat, vagy jobb, ha messze elkerülik az intézményt a kismamák? A kórházteszt megírásához itt találod segítségnek a szempontsort. A bezzeganya@bezzeganya.hu címen várjuk a Te történetedet is!