Egy pszichológia szakos olvasónk fordult hozzánk azzal a kéréssel, hogy szülés utáni depresszióval kapcsolatban írt diplomamunkájában segítsünk neki. A kutatás nemcsak a nők, hanem a férfiak szülést követő lelkiállapotát is vizsgálja, tehát kispapákra is számítunk a kérdőív kitöltésében.

„Végzős pszichológia szakos hallgató vagyok, a diplomamunkámhoz végzek egy kutatást, amely a szülés utáni depresszióval kapcsolatos. Úgy gondolom, hogy a fórumozó kismamák és kispapák szívesen kitöltenék ezt a két rövid kérdőívet (EPDS: a szülés utáni depressziót szűri, Beck: a depressziót méri). Jelenleg nagyon kevés adatunk van a férfiak szülést követő időszakában jelentkező lelkiállapotáról, így célom, hogy minél több információhoz jussak velük kapcsolatban is. A kérdőívek kitöltése teljesen anonim, az adatokat bizalmasan kezelem. Igény szerint mindenkit tájékoztatok a kapott eredményekről.

Reményeim szerint sikerül minél több hasznos eredményhez és információhoz jutnom ezen kutatás révén, melynek segítségével pontosabb képet kaphatunk a szülés utáni depresszióról. Ezáltal pedig hozzájárulhatunk a zavar hatékony megelőzéséhez és kezeléséhez.” – írta nekünk Bernadett.

A kérdőív itt érhető el.