Biztosan megvan az a régi vicc, hogy a férj vesz egy afrikai szopóbékát, és megtanítja főzni, aztán kiadja az útját a meglepett asszonynak. Jót röhögtem rajta, ma meg ez a veszély fenyeget engem is. Igaz, szopóbékát nem találtam, de egyik ismerősöm alkalmi áron rámtukmált egy szfinxt. Tudják, ez az ijesztő külsejű, gremlins utánzat, tök kopasz, gigantikus fülekkel, hosszú patkányfarokkal,  minden porcikájában taszító. Eleinte nagyon ódzkodtam tőle, mert gyerekkoromban halálosan allergiás voltam a macskaszőrre, apám mégis letojta, azt mondta nyáron 35 fokban, hogy azért tüsszögök, mert megint zokni nélkül lófrálok a lakásban. Szóval viszolyogtam a cicáktól, de a barátom meggyőzött, meg hát a gyerek se játszhat egész áldott nap a plüss kígyójával. A végén még a nyakára tekeri.

A szfinx avagy kanadai szőrtelen macska a házimacska egyik ritka fajtája, amely természetes mutáció révén csak egy nagyon vékony, pehelyszerű szőrtakaróval rendelkezik. A szfinxek társaikhoz és gazdáikhoz egyaránt nagyon ragaszkodnak, éberek, játékosak, néha tolakodók, de ugyanakkor meglehetősen intelligensek is.

(Forrás: Wikipedia)

Hazahoztam a rusnya négylábút, ennek kábé fél éve. Az undor azóta átcsapott rajongásba, ki hitte volna, hogy az ocsmány külső érző szívet takar. Persze azóta utána is olvastam, kiderült hogy a szfinx intelligensebb mint egy kutya, hogy elélhet akár 20 évig is, és kedvesebb, mint gondoltam. Kedvesebb, mint eddig bármelyik párom, most ott tartok, hogy nem is akarom lecserélni holmi rigolyás perszónára. A macseknak ugyanis olyan tulajdonságai vannak, amit jelenleg egyetlen nő sem tud überelni. Lássuk csak:

  • mindig szeretettel fogad esténként, dörgölődzik a lábamhoz, nem kérdezi, miért túlóráztam.
  • nem kell vacsizni vinnem, kinyitom a frigót, mikro és fél napra megint kuss van.
  • nem kritizálja a testem, nem említi naponta százszor a vécédeszkát, nem untat a dolgaival, nem kotorászik a cuccomban.
  • nem szívja le a bankkártyámat, nem akar kéthavonta menni a Bahamákra.
  • nem kell kérvényt benyújtani neki, hogy bújjon mellém az ágyba, de ha leküldöm onnan, akkor sem rohan az anyjához panaszra.
  • egy mukkot sem szól, amikor kapcsolgatom a tévét, és diszkréten elvonul, ha bömböltetem a zenét.
  • neki soha nincs migrénje, és az érintése jobb, mint a csajoké.
  • nem kell epilálnia, akkor is selymes, nem kell fürdenie, akkor is illatos, nem kell kaparnia, akkor is az enyém.
  • oké, még nem tud főzni, de ha az afrikai szopóbékának sikerült, hát ő sem esélytelen.

Férfitársaim, elérkezett az idő, a nők csillaga kezd leáldozni, éljenek a szfinxek!

Clown

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?