Soha nem gondoltam volna, hogy a bárányhimlős kisfiamat nézve fog eszembe jutni ez a klasszik reklámszöveg.

Igaz, engem most egy karton óriás rudi sem tudna megvigasztalni, a gyermekem a legnagyobb lelki nyugalommal ette a mai adagját, annak ellenére, hogy tényleg nagyon hasonlít a kis teste a csomagoláshoz.

Az én kisfiam is azok közé a kisfiúk közé tartozik, akik nyaralás előtt betegednek le. Természetesen idén se volt ez másként!

Neki természetes állapot a pöttyösség (fotó: Vakmacska)

Ma indultunk volna a nagy családos, papás, mamás, unokatestvéres, nagybácsis, nagynénis éves balatoni nyaralásunkra. Na, most a kedves családtagok helyett beszélgethetünk, játszhatunk, „nyaralhatunk” az itthoni tanyalakókkal, akik közül a báránycsaládot szívesen diszkriminálnám, de hát ugye, az hogy nézne ki!

Természetesen én is megkérdeztem egyből anyut, hogy voltam-e bárányhimlős, és, nem emlékezett. Na, gondoltam, biztos nem a nyaralás előtti estén lettem pöttyös, mert arra egy életen át emlékezett volna.

Amióta a kicsi megszületett, sokszor eszembe jutott már, hogy vajon a szüleink milyen kálvárián mentek keresztül nap mint nap a nővéremmel és velem.

Az én ősöm nem mond sokat, azt mondja, régen volt. Mondjuk, amióta anya vagyok, már nekem is elég sok minden a homályba veszett, bár ez a tegnapi fodrásztól kártya nélkül ügyeletre rohangálás még friss.

Ráadásul a férjemmel megbeszéltük, hogy legalább ő menjen el a Balatonra, ha már szabadságot vett ki. Szegény tegnap még olyan sokkos állapotban volt, hogy az ügyeleten a saját szúnyogcsípéseit is bárányhimlőnek nézte, persze megnyugtatták, hogy minden rendben van vele. Hát ő nem így gondolta, ma reggel már azt mondta, ha gyerek lenne, bőgne. Mondom, én is. De végül mindenki hős volt reggel a búcsúzáskor.

Valamivel majd csak kárpótolom magam én is, ha más nem, jobb híján megeszek én is minden nap egy túró rudit. (Meg egy vödör jégkrémet, meg egy csomó sütit, meg egy csomó csokit, meg egy csomó pisztáciát …)

Ildikó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?