Dr. Harvey Karp amerikai gyermekorvos szerint a kicsiknek 12 hónapot kellene az anyaméhben tölteni, de mivel ez nem lehetséges, így az ottani feltételeket kellene utánoznunk a kinti világunkban a születéstől úgy 3-4 hónapig.

Ezt a környezetet legjobban a régen használt babapólya tudja megteremteni az újszülöttek számára. Egy magyar termék megkísérli visszahozni a pólyázás régi magyar hagyományát úgy, hogy a mai modern dizájnnak is megfeleljen. Termékajánló.

A babapólya használata régen és most

Védőnők, szülésznők és a csecsemőgondozási tanácsadók nagy része egyetért abban, hogy az újszülötteket életük első pár hetében jó, ha pólyába bugyoláljuk. Régen az újszülötteket jól betekerték egy erre alkalmas lepedőbe, vászonba, vagy esetleg pokrócba, de a klasszikus pólya is nagy melegséget nyújtott.

Tapasztalatokkal igazolják, hogy a kellően „bebugyolált” gyermek olyan körülmények között lehet, amelyek ismerősek számára még a születése előttről, vagyis az anyaméhből. Kutatások bizonyították azt is, hogy a pólyázás segít megnyugtatni a síró, nyűgös gyermeket, és hosszabb, zavartalanabb alvást biztosít neki. A helyes pólyázással olyan melegséget adhatunk a kicsinek, amitől számára sokkal biztonságosabbnak tűnik a nagyvilág.

Előnyei:

A pólyázás hosszú évek óta nagyon hasznosnak bizonyul, és nem véletlen, hogy Európa-szerte egyre gyakoribb a kisbabák különböző módon történő bugyolálása.

A hazai védőnők többsége ajánlja a babapólyát, mert a síró csecsemők hamarabb megnyugszanak, a Moro-reflex következtében felriadó csecsemők hamarabb visszaalszanak, és jobban kezelhetőek az újszülöttek alvási zavarai is. Minden csecsemőgondozó hangsúlyozza, hogy az első hetek, hónapok kiemelt fontosságúak és a harmonikus fejlődést nagyban elősegíti az, ha az újszülött nyugodt, kiegyensúlyozott.

A másik legfontosabb érv a babapólya mellett, hogy használatával csökkenthetjük a bölcsőhalál előfordulásának kialakulását is. Bár a bölcsőhalál pontos okát a mai napig nem ismerik az orvosok sem, vannak olyan tényezők, melyeket ha betartunk, bizonyítottan csökkentik annak kialakulását.

A bölcsőhalál előfordulását csökkentő tényezők: 

- ne hagyjuk, hogy túlmelegedjen, vagy kihűljön a kicsi (a megfelelő testhőmérséklet biztosítását nagyban segíti a babapólya)


- altassuk háton a csecsemőket (a babapólyában könnyen biztosítható a háton alvás)


- szoptassunk, ameddig csak lehet (a szoptatást is könnyíti a babapólya használata)

A pólya jótékony hatását egyre többen fedezik fel újra, szerte a világon, hiszen számtalan olyan előnye van, amellyel elősegíthetjük az újszülött harmonikus fejlődését.

A MaVoile Babapólya, mely magyar termék, igyekszik megfelelni a modern kor dizájnkövetelményeinek, így a klasszikus külső mellett különböző, egyedi színekben kapható.

A MaVoile Babapólya klasszikus kollekció termékeit azoknak ajánljuk, akik szeretik a hagyományos, de szép, ízléses dolgokat. A kollekcióban kétféle mintázatú babapólyák találhatók: apró kockásak és apró pöttyösek különböző színekben. Lányoknak főleg a rózsaszín és lila színeket, míg a  fiúknak a világoskék kockás vagy pöttyös színeket javasoljuk, bézs kockás és pöttyös darabjaink pedig mindkét gyermek számára alkalmasak. 

A design kollekció azok számára készült, akik nem félnek kipróbálni új dolgokat.

Babapólya csillagos, virágos vagy lepkés mintával? Miért ne?! Minden darabból csak egy-kettő készül, igazi egyedi termékek. Gyermekünk már újszülött korában is megérdemli a különleges dolgokat, így bátran válasszunk neki egyedi babapólyát.

A MaVoile babapólyák a Bezzeganya webshopban kaphatók.

(x)

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?