Tünde szőr nők borotválás szőrtelenítés

A Szőrös lábak klubjának tagjai nem akarnak megfelelni a társadalmi elvárásoknak, és arra hívják fel a figyelmet, hogy a nőknek meg kell engedni a szabad választást: ne legyen „kötelező” a szőrtelenítés.

A Tumblr-en létrehozott blogban arra biztatják a nőket, hogy töltsenek fel fotókat szőrös lábaikról – hiszen ez a természetes, miért kellene szégyellni? A blogban egyébként csak pozitív kommentek jelenhetnek meg – aki csak azért jön, hogy beszóljon a szőrös lábúaknak és nem bírja a szőrös lábak látványát, ne nézegesse az oldalt – üzeni a blog szerkesztője.

A hozzászólók arról számolnak be, mekkora megkönnyebbülés nekik, hogy nem kell a borotválkozással foglalkozni. „Azt kívánom, hogy még több nő mutassa meg természetes állapotú lábait nyilvánosan. Mostantól nem fogok borotválkozni/gyantáztatni akkor sem, ha rövidnadrágot veszek fel. A férfiak is hordanak rövidnadrágot úgy, hogy nem borotválják le a lábaikat, én sem fogok szőrteleníteni, ha ilyet veszek fel.

Szeretem a puha, szőrös lábaimat! A gyantázás rettenetes, az epilátorok használata kész tortúra, a borotválás eredménye nem tart sokáig, a habok és krémek vacakok. Maradok a természetes úton!”

Van, aki azért nem szőrtelenít, mert szerinte ez a multikat gazdagítja: „Tavaly abbahagytam a borotválkozást, mert elegem lett abból, hogy egy csomó pénzt adok egy olyan rendszerbe, amelynek a profit szerzése a célja. Bassza meg a kapitalizmus!

Tünde szőr nők borotválás szőrtelenítésSokan írják azt, hogy nagyon megbánták, hogy elkezdtek borotválkozni, a szőrük ugyanis ettől megerősödött és megvastagodott. Van, akit az sem zavar, hogy a férje utálja, ha nem szőrtelenít. Olvasni olyan beszámolót is, hogy valakinek nagyon tetszik az ötlet, hogy többé nem szőrtelenít, de fél attól, hogy mit fognak szólni az emberek, ha szőrösen mutatkozik. A többiek azzal nyugtatják, hogy az emberek mindig ítélkeznek a másik felett, és arra biztatják őt, hogy nyugodtan vállalja fel a szőrösségét – akinek nem tetszik, az más miatt sem fogja elfogadni.

A Szőrös lábak klubjában egymást spannolják a hölgyek: rengeteg olyan bejegyzés született, melyből kiderül, hogy a blog hatására döntöttek úgy – mintegy felszabadulva –, hogy eldobják borotváikat és többé nem fognak szőrteleníteni. „A nők természetes szépségek minden egyes szőrszálukkal együtt! Terjesszük a világban!

Van, aki régóta nem borotválja a lábát, de eddig nem volt mersze rövidnadrágot húzni. A klub tanácsa: „Ne üssön meg a guta, csak mert valaki nem tudja elfogadni a szőr látványát a bőrödön!”

Egyéb tanácskéréseket és válaszokat is olvashatunk az oldalon. „Nem érzem magam nőiesnek a szőrös lábaimmal. Próbálkoztam a lábkörmeim lakkozásával, ami segített. Van még ötletetek, hogyan érezhetném még inkább nőnek magam?” – tette fel a kérdést egy nő. A válasz így szól: „Szoknyák, ruhák segíthetnek, esetleg magas sarkúk, de ezek csak öltözködési tanácsok. Őszintén? Baszd meg, nőies vagy, minden porcikáddal együtt!”

Mindig szégyelltem a szőrös lábaimat, ezért már 10 éves koromtól borotválkoztam” – számol be egy nő. „Néhány éve azonban elfogadtam őket. Akkor is, ha a pasim elhagyott emiatt. Egy sztereotípiákkal teli világban, ahol megmondják, hogy kellene egy nőnek kinéznie, és mi a szépség, nehéz megérteni minket. De többé nem kell elfogadnunk azt, hogy más mondja meg, mi a szépség. El kell ismernünk az igazi természetességet és az igazi szépséget!

Sosem értettem, miért borotválkoznak az emberek azért, hogy megfeleljenek a társadalmi normáknak.”

Valóban csak a társadalmi normáknak akar megfelelni az, aki úgy dönt, hogy szőrtelenít?

Tünde szőr nők borotválás szőrtelenítés

A férfiak így gondolják:

Ez nem társadalmi elvárás, hanem alapvető igényesség szerintem. Jogos, hogy mindenki azt csinál a testével, amit akar, de maradjunk annyiban, hogy így nehéz lesz a párkapcsolat kialakítása.
Az a pali, aki majd meglátja az asztal alól kivillanó Chewbacca vádlit, tutira 100 méteren a legjobb időt futja majd nemzetközi szinten is!” – mondja Dániel. Ákos is hasonlóképp vélekedik, hozzátéve, hogy a nő döntése, hogy borotvál-e vagy sem. „Max senki egy bottal sem fogja megpiszkálni de igaz, ettől még az ő teste. Asszem sikítva ugranék ki az ágyból, ha a bugyiban egy dzsungelnyuszi várna.”

A női reakciók: „Pasik mit szólnak bele? Az szóljon, aki havi rendszerességgel ezreket költ kozmetikusra, gyantázásra. Akkor beszéljen egy hapsi, ha csináltak már neki fazongyantát, hónaljgyantát! Es ezt kussban kibírta. Szóval hadd döntse el mindenki, hol, hogy és egyáltalán szőrtelenít-e. Hajrá, szőrös csajok!

Fiúk, ezek után remélem, hogy a ti lábatokon vagy gatyátokban sincs egy szál szőr sem! Még a végén sikítva próbálnátok elrohanni magatok elől! (Zita)

Ti csatlakoznátok a klubhoz?

Tünde