könyvajánló gyereknevelés könyv

Terényi Andrea vagyok, 36 esztendeje foglalkozom gyermekekkel 0-7 éves korig. Óvodapedagógus, life coach és mediátor végzettségekkel rendelkezem. Az integrált nevelés hatására egyre gyakrabban találkozhatunk „nehezen kezelhető” gyermekekkel, akiket nem lehet „hagyományos” nevelési módszerekkel nevelni. Könyvemben igyekszem feltárni ezt a különös jelenséget, lehetséges okait, és a változtatás lehetőségeit.

Óvodapedagógusi munkám folyamatosan olyan helyzetek elé állított, hogy elkerülhetetlenné vált olyan módszereket kitalálni és alkalmazni, amelyek hozzásegítenek ahhoz, hogy a nevelőmunka örömteli együttlét legyen a gyermekek és nevelőjük számára egyaránt. Az önszeretet és az önismeret hozzásegíti a gyermekeket a mindennapok örömeit felfedezni, és a környezetüket és egymást  mind sokoldalúbban megismerni és elfogadni.

A könyvben gyakorlati tanácsok segítik az olvasót abban, hogy megtanuljon, és megtanítson feltételek nélkül elfogadni és szeretni. Életre szólóan alkalmazható stresszkezelő módszereket megismerni, megalkotni, és minden helyzetben alkalmazni. Közel kerülni, és új utakat mutatni a nehezen kezelhető gyermekeknek, hogy életük, szemléletmódjuk és viselkedésük  számukra és környezetük számára is boldogítóbb legyen.

Élményszerű, hiteles, napi óvodai gyakorlatomból vett példák, helyzetek során mutatom be, hogyan lehet másként tekinteni a  nehezen kezelhető gyermekekre, és hogyan értelmezhetjük lehetőségként a nehézségeket. Bepillantást nyerhet az olvasó az óvodai csoport mindennapi életébe, és eltöprenghet azon, hogy felnőttként miként birkózna meg saját életében a hasonló helyzetekkel.

Módszerem nemcsak az óvodás korosztály problémáinak megoldására alkalmas, felnőttként, szülőként, nevelőként is érdemes ezt a szemléletet elsajátítani. Hiszen a mindennapjainkat jobbá, szebbé, tartalmasabbá tenni soha nincs késő, sőt, mindig a most a legalkalmasabb pillanat.

Szeretettel ajánlom minden szülőnek és nevelőnek!

Terényi Andrea

Új utakon a nehezen kezelhető gyermekekhez
Sprint Kiadó, 2016
2500 Ft

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?