Eva van Dok Pinkley, színésznő és magazinkutató nem tudja szoptatni újszülöttjét. Az oka egyszerű: mellrák miatt egy évvel ezelőtt mindkét mellét amputálták. Ám mégsem kell feltétlenül tápszerhez nyúlnia: a londoni Daily Mail beszámolója alapján 25 nő fogott össze, akik mindennap anyatejet fejnek és adományoznak neki.  „Elképesztő, micsoda erőfeszítést tesznek értem, amiért mindennap hálás vagyok nekik” – nyilatkozta a kismama a ParentDish cikkében.

Eva van Dok Pinkley múlt szeptemberben lett terhes. A mellrákkal vívott kemény csatája után már feladta, hogy gyermeke legyen, mivel betegsége előtt volt már része kudarcos termékenységi kezelésekben, és volt több vetélése is. Amikor pedig férjével, Stuarttal együtt megtudta, hogy mégis babát várnak, azt is tudta, szoptatni nem lesz képes újszülöttjét, ezért a neten kezdett kutatásba.

Orvosokkal és szoptatási tanácsadókkal való konzultációk után végül az általa látogatott jógastúdióban fordult hasonló várandós anyákhoz segítségért, de e-mail listák és barátok útján másokhoz is eljutott kérése. Számos nő válaszolt, köztük Kristi Guigliano, aki jelenleg egy nyolchónapos kisfiú édesanyja. „Nagyon megindító volt az első találkozásunk” – számolt be a kismama. „Valaki, aki tökéletes, azonnal közel került hozzám és valóban nagy szüksége volt anyatejre.” Az adományozók közt voltak rendszeres adományozók, volt, aki csak egyszer adott tejet, de olyan várandós nők is, akik felajánlották, ha majd lesz felesleges tejük, adni fognak. „Ez is csak New Yorkban történhet meg” – mondta van Dok Pinkley a Mailnek.

Pedig nemcsak New Yorkban történik ilyesmi – Michigan állam Marquette városában egy megözvegyült angoltanárnak, Robbie Goodrichnek (micsoda név... – a ford.) több, mint kéttucat nő adott azonnal anyatejet, mikor feleségét nem sokkal fiuk, Moses születése után elveszítette.