A 7. Friss Hús filmfesztiválon a felnőttek számára összeállított izgalmas vetítéseken kívül idén is lesz gyerekeknek szóló rövidfilmes válogatás a budapesti Toldi moziban.

A szervezők a legújabb, gyerekeknek szóló magyar animációkból válogattak, hogy a legkisebbek se maradjanak ki a művészi igényű rövidfilmek varázsából. A szülők is nosztalgiázhatnak gyerekkoruk meséi láttán: olyan alakok elevenednek meg újra a filmvásznon, mint a kockásfülű nyúl vagy Kippkopp.

Az idei Friss Hús Kids programjában látható először Glaser Kati Városi legendák szériájának két legújabb része, Az emberi test és a Nemezelés, melyek pörgően humoros módon, szórakoztatva emelnek ki egy-egy urbán legendát a női testről és a nemezkészítésről.

Szűcs Tamara Poroszlán című kisfilmje egy porcica és társa kalandjait eleveníti meg. Fabók Szilvia meseadaptációja, a KippKopp a hóban is látható lesz, melyben a címszereplő útnak indul, hogy megmentse a hidegben ragadt madarakat.

A sorozatok közül vetítik a legendás A kockásfülű nyúl kortárs folytatását, a Robotnyulat Bakos Barbara rendezésében; Szeiler Péter Hajótöröttek szériájának egy epizódját, melyben Kolos és Nagypapa egy lakatlan szigeten próbál halat fogni; Gelley Bálint Átjáró Másvárosba sorozata a Szkriptum résszel folytatódik, melyben az írót keresik a kis főszereplők; Kovács Márton Lázár Ervin-feldolgozása, a Bab Berci kalandjai is látható lesz, melynek A csodapatika című részében a rossz emberi természetre kaphatók orvosságok; B. Nagy Ervin sportolók fiatalkorát feldolgozó Cserebogarak sorozatának Kárpáti című epizódjából kiderül, hogy hogyan kezdett el vívni Kárpáti Rudolf olimpiai bajnok; Máli Csaba Szupermalac és Űrpatkány szériájának Űrlecsó részében a főszereplőknek a falánk fekete lyuktól kell megvédeni a bolygókat; Klingl Béla Boxi-sorozatának Ragaszkodás epizódjában Kartomi a kikelő kiscsibéket nem tudja lerázni; és persze Jurik Kristóf Kuflijai sem hiányozhatnak, akik most egy Mohamanyi nevű manóval ismerkednek meg.

Az évente megrendezett Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre vágyó alkotók közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A Friss Hús magyar válogatásának filmjei évről évre eredményesen szerepelnek világszerte; itt mutatkozott be többek között az Oscar-díjas Mindenki, a Diák-Oscar-díjas Ostrom, a szarajevói fődíjat is elhozó Last Call, a Cannes-ban debütáló A nyalintás nesze és Superbia, vagy épp az Oscar-shortlistig jutó Susotázs.

A Friss Hús Kidsen vetített filmek teljes listája előzetesekkel>>>

Szeiler Péter, Fritz Zoltán: Hajótöröttek - Fogjunk halat! ('7)

Szűcs Tamara: Poroszlán ('5)

Kuflik és a mohamanyi (Jurik Kristóf) '7

Bakos Barbara: A kockásfülű nyúl - A robotnyúl ('6)

B. Nagy Ervin: Kárpáti ('7)

Glaser Kati: Városi legendák - Az emberi test ('4)

Glaser Kati: Városi legendák - Nemezelés ('4) 

Klingl Béla: Boxi - Ragaszkodás ('4)

Máli Csaba: Szupermalac és Űrpatkány - Űrlecsó ('7)

Fabók Szilvia: Kipkopp a hóban ('7)

Gelley Bálint: Átjáró Másvárosba - Szkriptum ('7)

Kovács Márton: Bab Berci kalandjai - A csodapatika ('7)

A Friss Hús Kids vetítései március 28-án, 29-án és 31-én lesznek a Toldi moziban.

Almajemima

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>