Szülő vagy és dolgozol? Nem csoda, ha ki vagy facsarva teljesen, és már semmire sincs se kedved, se időd a munka és a gyereknevelés kettős présében.

Exhausted (109)photo © 2007 stephanie carter | more info (via: Wylio)

 

A Care.com nevű cég nemrég készített felmérése szerint a dolgozó anyák 25 százaléka érezte úgy, nagyobb rugalmasság volna az életében, ha otthagyhatná jelenlegi munkáját, akár egy olyanért, ami sokkal, sokkal kevesebbet fizet, ha cserébe kevesebbet kéne dolgoznia (érdemes lenne a gyorséttermek és takarítóvállalatok környékén nézelődni?). Az így megnyert idő-energia szexuális életüket is javíthatná – mert bár a házasság, gyerekvállalás olyan környezetet sugall, ami garantálja a szexet, a felmérésben részt vevő dolgozó szülők nagy hányada (62 százalék) esténként már túl fáradt ahhoz, hogy partnerével szexuális életet éljen, vagy elmenjen a konditerembe, esetleg csevegjen egyet a barátaival. 

A február 22. és március 1. közti időszakban a Care.com 600 elgyötört szülőt kérdezett meg. 35 százalékuk a munkát jelölte meg fő stresszforrásként, és csak 24 százalékuk azt, amiben a cég segíteni tudna rajtuk (a Care.com bébiszittereket, háztartási segítséget közvetít) –  e 24 százalék szerint találni jó bébiszittert nehezebb, mint teljesíteni a munkában vagy boldoggá tenni partnerét.

„Bár a Fehér Ház mostanában nagy lépéseket tesz a dolgozó nők helyzetének előmozdítása érdekében, a felmérés alapján a dolgozó szülőkön most is hatalmas a teher” – mondta Wendy Sachs, a Care.com szerkesztője. „hát persze, hogy a dolgozó anya, akinek a magával cipelt, folyton csipogó BlackBerry készüléke mindig zsúfolásig tele van munkahelyi e-mailekkel, kimerültnek érzi magát, és semmi kedve a szexhez.”

Egy nemrég elhangzott előadás során a dolgozó magyarok munkaideje a felmérésben részt vett OECD államok közt a második leghosszabbnak bizonyult (egy évben ténylegesen ledolgozott munkaórák száma). Lehet, hogy nemcsak az Egyesült Államok van tele kimerült szülővel, aki estére örül, ha ágyba rogyhat? Aludni, persze.

Forrás: www.parentdish.com