(Egy férfiú szedte csokorba az általa kitapasztalt nőtípusokat, lehet, hogy itt a megoldás?)

A karrierista

Jellemzően már ötévesen tudta, hogy nála első lesz a tanulás/munka és csak utána a család. Egyedülálló anya nevelte, aki kellően megutáltatta vele azokat a mocskos disznó férfiakat. A karrierista nő céltudatos, precíz, hivatásában nem ismer pardont. Egyetemi tanulmányait dicsérettel végzi, több nyelven eljut a társalgási szintre, tudásszintje néha meghaladja a főnökét. Öltözködése bántóan konzervatív, leginkább az oxfordi vénkisasszonyok stílusát követi. Babaszappannal mosdik, parfümöt nem használ, fodrászhoz nem jár, kozmetikushoz csak munkavacsorák előtt. Autót vezet, mert a tömegközlekedésben annyi a perverz tetves alak. Kis belvárosi garzonja tiszta és puritán, bár egy új festés nem ártana. Cicájával alszik, kandúr kizárva, este a Bridget Jones újbóli megtekintése után szipogva alszik el, de hajnalban már el is felejti az előző szirupos estét, és a kávé mellett jegyzeteibe mélyed. Havonta egyszer jut el színházba az ezeréves barátnőjével, ilyenkor irigyen nézi a korabeli csajokat jó pasikkal az oldalukon, de mikor a szétment frigyekre gondol, örömmel nyugtatja magát, nem késett le semmiről, annyian vállalnak ma gyereket egyedül 40 felett.

A kövér

Kislányként még csak annyit mondtak a rokonok, hogy de jó húsban van ez a kislány, de oviban már nehezére esett a reggeli torna. Szinte észrevétlenül gömbölyödött, a pajkos pufók kis fürtöskéből szép lassan tunya hájas bakfis lett. Kisiskolásként már kifejezetten zavarta, hogy a fiúk állandóan megjegyzést tettek a súlyára, a lányok meg nem akartak egy padba ülni vele, mert nem maradt nekik elég hely. 14 évesen már 70 kilóra hízott, a barna köpenyében  úgy nézett ki, mint egy rekorder májas hurka. A testmozgás csak a reggeli és esti kutyasétáltatásban merült ki. Nem volt, aki leállítsa a zabálásban, anyukája szakács volt egy közeli étteremben, a nagyi sütije messze földön híres, persze hogy nem volt megállás. Nem mert közeledni a fiúkhoz, félve a kudarctól, és attól, hogy szülinapjára fogyitablettával vagy fitnessbérlettel lepik meg. Magába zárkózott, a zaftos pörköltek és habos-csokis nyalánkságok kegyetlen tömlöcébe. Kezdte elfogadni a 120 kilóját, bulizni nem járt, ismerkedni kizárólag neten szeretett. Szép pofija van, a profilképe szemet szúrt több pasinak is, de mikor egészalakos, netán fürdőruhás képet kértek, angolosan legurult az oldalról. Pedig értelmes, humoros, erotikusan túlfűtött nő, de szumós alakja miatt óriási gátlásai vannak, és már csak ábrándozik a nagy nő a nagy Ő-ről. Még szerencse, hogy a vibrátora nem válogatós.

A férfifaló

Ötévesen az oviban már a punciját mutogatta az arra érdemes fiúcskáknak, de a spontán performansznak gyorsan híre ment. Édesanyját az ájulás kerülgette, mikor az óvónő elmesélte az esetet, de a férfifaló nőbe akkor már belebújt a szexdémon, igaz még csak indirekt módon.     Elemiben már üzletet is csinált a nunis mókából, megmutatta mi van a lába között, kellő honorárium fejében. Jöhetett csoki, sonkás zsemle, vagy IM magazin, Johnny Depp poszterrel kétszer is megvillantotta nem is annyira féltett női báját. Bimbódzó női logikával rájött, a punijával minden ujjára jut majd tucatnyi fütyi. 12 évesen kezdett el menstruálni, ekkor már azt is tudta, hogyan NEM születik meg egy gyerek. Szigorú apja nem engedte a fiúzást, de ő azért mindig megtalálta a kiskaput. Tizenötödik szülinapján vesztette el a szüzességét, pont azzal a sráccal, akibe belezúgott, de nem sült el jól. Mármint a dolog. Fájdalmas volt a behatolás, utána még hetekig görcsölt a hasa. Onnantól kezdve csak eszköznek tekintette a nemi szervét, és célnak a férfit, a cél pedig szentesíti az eszközt. Dugott fűvel-fával, mindenkivel, aki hajlandó volt honorálni az ötperces légyottokat. Megtehette, kislányként  is édes teremtés volt, de nagylányként maga a megtestesült férfiálom. Sudár, kecsesen lépdelő, párductestű, lenhajú, igéző tekintetű modell. Őszibarack és tejszínhab. Bujaság és pajzánság. Érezte, hogy felizgatja a férfiakat, naná hogy elment a kedve az irodai keccsöléstől, a gyerekvállalástól. Választott. A legősibb mesterséget. Szalad a szekér. Még mindig jó nő, dögös nagyvad, de megkéri az árát. Napi 2-3 órát „dolgozik”, havi szinten többet keres, mint egy gyárigazgató. Nem akar barátot, pláne férjet. Ha összejön 100 millió, befejezi. Utána könyvet akar írni, a romantikáról és a szerelemről. Hmm.

A feminista

Világéletében csajok vették körül. Apja autóbalesetben korán meghalt, két húgával szinte szimbiózisban nőtt fel, ehhez jött még a túlzó anyai gondoskodás és a két nagyija féltő szeretete. Férfiakat csak az utcán meg a filmeken látott, magániskolában tanult, ahol kizárólag lányokkal érintkezett. Talán nem meglepő hogy internátusba íratták, tudják, olyan Abigél szerű rideg és vasfegyelmű vöröstéglás épületbe. 18 éves koráig nem is tudta, hogy mi az orgazda és az orgazmus közötti eltérés, és hogy mit kéne csinálni egy álló cerkájú nyalka katonatiszttel. Az ösztönök persze munkálkodtak benne, a szeme néha meg-megakadt egy fess ficsúron, de rögtön el is kapta. Nem ilyen szellemben nevelték. Imádkozz és dolgozz, légy erényes, hallotta napjában ezerszer otthon, fel sem tételezte, hogy van másfajta élet. A kollégiumban összebarátkozott egy vidéki kislánnyal, egy idő után egy kolesz szobában laktak, tőle kapott először egy felvilágosító könyvecskét. Undorítónak tartotta, amit abban talált. Hogy az ő hamvas, fehér bőrét nyalogassa egy izzadt, szőrös koszos férfi, és még a micsodáját is döfködje belé, na, nem, azt nem! Inkább apácának állok, hajtogatta, csak úgy megnyugtatásképpen. Végül nem vonult kolostorba, könyvtáros lett, és 24 évesen esett át a szűzkeresztségen. Egy középkorú spanyoltanárnő vezette be a kéj birodalmába, akit azóta is csak viccesen Szűz Áriámnak hív. Az évek teltek, futó kapcsolatai néha akadnak hasonló neműekkel, de semmi több. Titkon reméli, hogy még megéri, hogy nők irányítják majd ezt a hímsoviniszta világot.

A Barbie

Rózsaszín illatfelhőben pancsikál, amióta az eszét tudja. Pedig tényleg van esze, bár a férfiak ostoba libának tartják, és a szőke nős vicceket általában róla mintázzák. A Barbie nő három bichon kiskutyája bűvkörében éldegél, és a lakásában tényleg minden pink. A bútorok, a függöny, a szőnyeg, az ágyhuzat, a ruhatára. 2002-ben látta a Doktor Szöszit, benne a műbájos Whiterspoon kisasszonyt, és a sorsa megpecsételődött. Addig egy átlagos vidám lánynak tartották, most is az, de már luxuskivitelben. Képzeljék, még a Twingóját is rózsaszínre pingáltatta, kívül-belül. Bánatára csak a buzik és görény pasik buknak rá, a zsánerei, a feketehajú kreol kisportolt adoniszok csak egy numerára akarják leszerződtetni. Ha sétára indul, az emberek vihogva súgnak össze mögötte, de a kritikák már leperegnek róla, akárcsak esténként az ujjnyi vastagon felhordott alapozó. Örök álmodozó, hisz a mesékben és a világbékében. Naivitása és angyali együgyűsége miatt kerüli a nagyobb társaságot, mikor legutóbb elhívták egy házibuliba, úgy járt, mint előtte a szoliban. Csúnyán leégett. A La Manche csatornáról azt hitte, hogy egy új tv-adó, amit azzal tetézett, hogy szerinte az Ave Maria és az Ave Ceasar testvérek. De ezzel együtt imádnivaló kis pipi, formás, csiricsáré és illatos, mégis cicis lúzer.

A válogatós

Szemrevaló, éles eszű, felsőfokú iskolát végzett, aktív csetelő, de súlyos identitászavarral küzdő nőtípus. Maholnap 40 gyertyát fúj el a szülinapi tortán, és még mindig egyedül van. Nem is rejti véka alá, igen, ő ráér, kivárja a sorát, hogy rámosolyogjon a szerencse, és álmai pasija. A férfi, aki jómódú, független, gyermektelen, kisportolt, és veszettül jóképű. Barátnői közül néhányan próbálták győzködni, ilyen csak a mozivásznon létezik, de ő rendületlenül hisz benne. Azért két éve fenn van egy társkereső oldalon, ahol a következőket olvashatjuk róla: 30 éves múlt(igen, 10 évvel), 52 kiló (nagyon régen mérte, akkor annyi volt), kifejezetten szép arcú (barátnői szerint), megfordulnak utána az utcán (na, ja, ahogy közlekedik), sokat olvas (női magazinok, Metro újság), vezető beosztású (Combino), hobbija a főzés és a házimunkák (mindent az anyja csinál), imádja a testiséget (napi félóra jóga).  Sajnos önkritika dolgában csehül áll, az igényei viszont akkorák, mint a Kilimandzsáró. Minden férfit gyanakodva vizslat, és osztályoz reggelenként munkába menet. A tízes skálán még senki sem kapott 7-nél jobbat, pedig az elmúlt évek alatt már nem is olyan rigorózus a kalkulusok kiosztásánál. Minden tavasszal jósnőhöz megy, aki örömmel elújságolja neki (óránként 7 ezerért) hogy idén végre a csillagok is úgy akarják, hogy ráleljen a szupermanre. De ha mégsem, hibáztassa a Jupitert és a Sarkcsillagot.

Az anyatigris

Két házassága ment már szét, de természetesen mindkétszer az exe hibájából. Az első férje üzletember volt, sok pénzt keresett, de a mandrót alig látta. Szép lassan kihűltek, mint a radiátor májusban, és ahogy lenni szokott, hét év után mentek szét. A gyerekek nála maradtak, ma már felcseperedtek, az egyik 9, a másik 12 éves pasipalánta. Egy évig nem akart ismerkedni sem, élvezte, hogy a fiai rajongásig szeretik, mégis hiányzott neki egy férfi, akihez esténként odabújhat. Egy szilveszteri munkahelyi dáridón jött össze a kollégájával, akit addig egy undok hájfejnek tartott. Már a második randi után lefeküdtek, ki volt éhezve, mint egy állat. Újra tinédzsernek érezte magát, megint farmerben és pólóban járt, melltartó nélkül, haját nem fogta össze gumival, és szeretkeztek egész áldott nap. Nem mindig gumival. Becsúszott. Váratlanul. Megtartotta. Kislány lett, olyan szöszke és imádnivaló, amilyenre mindig is vágyott. Egy évig tartott az idill, ekkor a férje bejelentette, hogy válni akar. Megszédült. A faszit megint csak egy undok hájfejnek tartotta. A kisleány is nála maradt, két éve nevelgeti három gyermekét, két apától. Havi 100 rugót kap tartásdíj gyanánt, pótlékok és némi támogatás leesik a szüleitől is. Megteheti, hogy otthon maradt a kicsivel. Két éve rágja magát azon, mit és hol rontott el. Két éve gyűlöli a pasikat. Két éve vágyik egy pasira. Totális káosz uralkodik a lelkében-szívében. Csalódott a férfiakban, csalódott a világban, csak a gyerekeiben nem. Most értük él. Ismét elővette a viseltes régi gönceit, megint Marquezt olvas, a Száz év magányt, őszülő haját sem festeti vár, arcát az élet barázdái szabdalják keresztül kasul. Az anyatigrisből kiveszett a tigris.

Clown

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?