Lostrissa gyerek nyaralás utazás

Az alaphelyzet a következő: adva van egy jelenleg négy hónapos Ded, a férjem és én. A férjemnek olyan bankkártyája van, amivel fizetve pontokat kap, ezek átválthatóak repülőjegyre. Mivel már tavaly április óta nem utaztunk, és Lilinek is kellett vennünk ezt-azt, ezért jó néhány pont csücsül a számláján, amit idén le kell utaznunk, különben elvesznek (ez nem opció).

A dilemma a következő: menjünk el nyaralni a picivel, vagy hagyjuk rá a nagyszülőkre mondjuk két éjszaka erejéig, és menjünk kettesben várost nézni? Bármelyik is lesz, kb. szeptember-október környékére tervezzük, tehát 10-12 hónapos körül lesz akkor a kislányunk.

Keresztbe-kasul átrágtam az internetet, és mindenre találtam pro és kontra véleményt. Azt leszögezném, hogy bár a nagyszülőkkel egy házban lakunk, egyelőre 3-4 óránál tovább nem vigyáztak rá, és nem is tudom elképzelni, hogy itthon hagyjuk. Nem azért, mert hűdeszuperanya vagyok, hanem mert egyelőre egymáshoz vagyunk nőve, és ha moziban vagyunk is kb. 5 percenként nézem a telefonomat, hogy hív-e anyósom. Nyilván erről idővel le kell szoknom..

A jelenlegi koncepció az, hogy húsvétkor elmegyünk vidékre a szüleimhez, aztán ha ott minden oké, akkor egy wellness hétvégére. Utána a Körös-torokhoz, és ezután eldöntjük, hogy Balaton vagy repülés, mondjuk Mallorcára.

Sok helyen olvastam, hogy a baba ne menjen se medencébe se élővízbe 10-12 hónapos koráig. Viszont nem egy babát láttam már Balatonban is, más tóban is. Akkor kinek van igaza, ki csinálja jól? Aki adott esetben megfő a 35 fokos lakásban, vagy aki – ha teheti – elmegy hűsölni a vízpartra?

Sok olyan véleményt hallottam, hogy „anyuka nem is pihen ilyenkor igazán”, és semmi értelme elindulni ilyen picivel nyaralni. Lili amúgy álomgyerek, éjszaka alszunk, napközben vigyorog és dumál, bár most jön a foga, úgyhogy kicsit nyűgösebb az átlagnál. Eddig gond nélkül elvolt az autóban, bár még csak Budapesten belül közlekedtünk vele.

Ti mit gondoltok, mi a tapasztalatotok?   A puding próbája az evés?

Lostrissa

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?