'Maggie's Baby Shower' photo (c) 2009, Lauren_Miller - license: http://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/Ismerős az érzés, mikor terhesen álltál a szoba közepén, és fogalmad sem volt róla, hova indultál? Feledékenységedet később a hormongőz helyett a kialvatlanság vezérelte. És talán ahogy nálam, úgy nálad is okozott a hormonköd érdekes perceket.

Egy alkalommal például a gyerekágyas időszakra készülődve elhatároztam, hogy hatalmas adag pörköltet készítek, melyet lefagyasztva szükség szerint előkaphatok majd. Úgy egy órával később beleszippantottam a levegőbe, majd konstatáltam, hogy az idióta szomszéd éppen csúnyán odaégetett valamit. További negyedóra elteltével rájöttem, hogy az idióta szomszéd én vagyok. Pörkölt helyett szénné égettet főztem. Aznap nem fagyasztottam le semmit az arcomon ülő és a szomszédon röhögő kaján vigyoromon kívül.

Egy másik alkalommal hangos kopogtatás zavarta meg a gyerek etetését. Az alsó szomszéd dörömbölt. Miért mindig akkor jön valaki, mikor épp szoptatok, vagy letettem a gyereket? – gondoltam mérgesen. Amint kiléptem a gyerekszobából, megláttam miért. A lakás vastag szürke füstben állt, ami lassan gomolygott ki a bejárati ajtó alatt, rémületet okozva a többi lakóban. Igaz, hogy a dolog ezúttal az elromlott pirítóssütő által széntablettácskákká égetett reggelin állt, de helyzet kissé kínos volt.

De bakiparádé szerintem mindenkinek az életében előfordul időnként. Arcba rúg a játszótéren vidáman hintázó gyerek, mikor egy pillanatra nem figyelsz, és 27-es lábnyom marad a képeden? Odateszed főni a húslevest, csak nem gyújtasz alá? Felrázod a tejszínhabos flakont, mikor nincs rajta kupak, és belépsz a fehér-szeplősök klubjába elnöknek? Lábadra ejted az ásványvizes palackot és eltöri az ujjadat?

Esetleg előfordulhat, hogy a gyerek segít leégni. Állásinterjú után, otthon látod meg, hogy a hátadon – nyilván reggel óta – egy csokifoltos tenyérnyom volt? A repülőtéren a biztonsági ellenőrzésen derül ki, hogy a kedvenc vízi pisztolyát útravaló gyanánt a táskádba rejtette a gondoskodó deded? Ezek a történetek adott pillanatban nagyon bosszantóak, de utólag igazán jókat lehet rajtuk röhögni.

Nálatok is előfordultak már hasonló vicces bakik, mókás balesetek, nagy égések?

Center