Teagyáros apanapló apa terhesség kismama

Kezdetét vette az egészségügyi rendszer fenntartásához való hozzájárulás. Beindultak a vizsgálatok, vérvétel, vizelet, nyaki redő mérés, pánikoltatás. Évi hősiesen (vagy  rutinosan) állja a sarat, én kevésbé, az orvos nem tud olyan időpontot adni, ami megfelelne (nekem), így Évi este 8-ra jár vizsgálatokra, mert addigra jó eséllyel hazaérek, és átvehetem a felügyeletet a háztáji fölött. Azért írtam felügyeletet, mert három gyereket egyszerre irányítani és egy irányba terelni gyakorlatilag lehetetlen. Ha a Luca szomjas, és tölt magának, biztosan kiönti, ebben a pillanatban végez a Marci a kakilással és segítségért kiabál, miközben Panni természetesen a könyvespolcra mászott fel éppen. Tehát koordinációról szó sincs, mindössze lavírozásról a balesetek elkerülése és a kárenyhítés érdekében.

Talán egyszerűbb lenne, ha fognánk bármilyen tévécsatornát, de évekkel ezelőtt elegem lett a hülyítésből, kihúztam a kábelt a tévéből, áthelyeztem a szoba egy másik részére, és azóta életterünk mentes az ilyen irányú fertőzésektől. Cserébe a gyerekeket nem tudjuk leültetni a fogalmam sincs milyen (éppen aktuális) slágerműsorok elé. Belátom, ez így sokkal interaktívabb, de üsse kavics. Nem mondom, hogy egyszerű velem élni, de Évi egészen jól tolerálja a hülyeségeimet. Azon is csak kicsit akadt ki, amikor kb. öt évvel ezelőtt felkelt és meg akarta melegíteni a vizet a mikróban, de nem volt mikró, mivel én úgy döntöttem, hogy a technikának ezt a vívmányát is száműzöm az életünkből, és egy madárcsicsergős hajnalon elhelyeztem a készüléket a kukán. Két napig volt furcsa, viszont azóta sem érezzük hiányát.

Na, de térjünk vissza az eredeti témához. Tehát Évi elment egy ultrahangra a dokihoz, akivel elmondása szerint viszonylag hamar nézeteltérés alakult ki közöttük. Ugyanis a doki vizsgálat közben nagy örömmel közölte, hogy 70 százalék az esélye annak, hogy kislány lesz a negyedik gyermek. Mondanom sem kell, hogy a nejemet nem olyan fából faragták, aki hagyja magát befolyásolni. Elmondta az orvosnak, hogy szerinte a gép is csak ember, ergo tévedhet, mivel ő tudja, hogy fia lesz. Nem mellesleg Marci fiunk, aki kisöcsre gyúr, közölte, hogy lányt többet haza se vigyünk, mert ebből neki már elege van.

Az orvos a véleményét a több évtizedes tapasztalatára és modern technika vívmányaira alapozza, oldalbordám a véleményét a több ezer éves anyai ösztönökre alapozza. Ebben a helyzetben én kivárásra játszom, mert ugye vagy fiú lesz vagy lány, nekem ugyanannyi dolgom lesz vele.

Teagyáros

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?