Tünde medve rajzfilm

A hétévesem rá van kattanva a Mása és a Medve című rajzfilmre: gyakran keres rá az interneten, hogy online nézhesse, és nem hiányozhatott a színpadi változat előadásáról sem. Egyik este arról beszélgettünk, hogy mennyi rajzfilmben vannak medvék, el is kezdtük összeírni őket. Ezeket találtuk. Ti tudtok még?

Mása és a Medve

Az orosz 3D-s animációs film főszereplője, egy eleven, kíváncsi, nyughatatlan kislány, Mása, illetve ahogy a címből is látszik, egy medve, akivel elképesztő kalandokba keveredik.

Dzsungel könyve

Az 1894-es Kipling-regényt filmen, mozifilmen, animációs filmen, tévéfilmen és rajzfilmsorozatban is feldolgozták több tucatszor (és persze színpadon is). Maugli legjobb barátja Balu, a medve.

Micimackó

A csacsi kicsi medvebocsot azt hiszem, nem kell különösebben bemutatni. Számtalan rajzfilmsorozatban és egész estés animációs filmben tűnik fel Micimackó barátaival 1977-től kezdve, a regény legújabb filmadaptációja pedig 2011-ben készült el.

Maci Laci kalandjai

Maci Laci először 1958-ban jelent meg egy amerikai sorozatban, akkor még mellékszereplőként, később saját sorozatot kapott. Bubuval, barátjával a Jellystone Parkban élnek, ahol Maci Laci butaságokat követ el kíváncsisága miatt. Bubu igyekszik lebeszélni őt a terveiről. Néha felbukkan Maci Laci szerelme, Cindy is. 2010-ben 3D-s animációs filmet is készítettek Maci Laci főszereplésével.

Mackótestvér 1-2

2004-ben mutatták be a hazai mozik ezt az animációs filmet, melynek második részét már be sem mutatták a mozikban. A főszereplő Kenai megküzd egy medvével, majd maga is medvévé változik. Új bőrében megtanulja más szemén keresztül látni a világot, megérteni mások érzéseit, és azt, hogy milyen, ha valakinek testvére van. Elindul megkeresni bátyját, közben találkozik Kodával, a mackókölyökkel, akivel összebarátkoznak.

Nagyon vadon 1-2-3 – Boog

2006-ban készült a Nagyon vadon című animációs film, melynek főszereplője Boog, a városban lakó medve, aki megismerkedik Elliottal, a (szerintem) félnótás szarvassal, és számtalan kalandba keverednek az erdőben. Három évvel később kijöttek a második résszel, majd újabb másfél év múlva a harmadik rész is megjelent.

Füles mackó

Gyerekkorom egyik népszerű meséje, melynek főcímét mindig együtt énekeltük apuval. A lengyel bábfilmsorozat főszereplője egy plüssmedve – a mai szemmel már elavultnak és ósdinak tűnik, de sok felnőttben ébreszt nosztalgikus érzéseket.

Túl a sövényen

A több mint tízéves animációs film egyik szereplője Vince, a medve, aki barlangnyi élelmiszert halmoz fel, hogy egy hét múlva véget érő téli álma végén majd megegye. Közben jön Stikli, a mosómedve, aki ellopná az egész készletet. Vince felriad, a rakomány elszabadul, a mosómedve pedig ultimátumot kap: vagy visszaszerzi egy héten belül az elgurult élelmet, vagy Vince megeszi őt ebédre.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?