terhesség kismama terhes nő

Amikor egy nő babát tervez, rengeteg dolog végigfut a fejében. Vajon jó anya leszek? Mindent meg tudok adni majd a gyermekemnek? Ezer és ezer kérdés merül fel. Nem is hinné az ember, hogy nem ez lesz a legnagyobb gond a terhesség alatt, hanem a család, a rokonok és az ismerősök átgondolatlan beszólásai, megnyilvánulásai, amit meg kell tanulni a hormonokkal túlbuzgó testünkkel mosolyogva elviselni. Korábban a legjobb barátnőm felkészített mindenre, én pedig elkönyveltem, hogy ő idiótákkal van körülvéve. Nem! Ahogy a környezetünkben valaki terhes lesz, az ember automatikusan átvedlik... Minden kedves rokonnak, ismerősnek ajánlom, az alábbi pontokat próbálják meg kerülni, mert a cuki kismama belül egy feldühödött sárkány tud lenni.

  1. Ne kérdezd meg, hány kiló. Tudjuk, hogy van felesleg, nem kell emlékeztetni. Mi sem válaszolunk úgy, hogy jajj, de bunkó vagy.
  2. SOHA ne tapogasd a hasát! Nem érzel úgysem semmit. Ha vagytok annyira jóban, és a kismama kevésbé antiszociális, fogja mondani, ha szabad, és rúg a baba. Borzasztóan kellemetlen. Mi sem tapogatjuk meg a segged, melled, stb...
  3. Nem kellenek a kéretlen „jótanácsok”. Hidd el, pont leszarjuk, hogy a nagynénid szomszédjának az unokahúgának a lánya hogyan csinálta!
  4. Kérlek, ne érezz kényszert szülési horrorsztorit mesélni. Így is be vagyunk szarva.
  5. Ne kérdezz olyan dolgot, amire nem akarod tudni a választ! Nem fogom elárulni, hogy mennyire bírja a hólyagom, ha tüsszentek.
  6. Kéretlen jótanácsok egyik fő csoportja, hogy hol alszik majd a baba. Külön szobában - kegyetlen vagyok. Velem - el fogod kényeztetni. SEMMI KÖZÖD HOZZÁ!
  7. Nem eszem kettő helyett. Ez hülyeség. Ha keveset eszem, nyugi, nem hal éhen, tudom, mennyi kell. Ha sokat eszem... Megnyugtatlak, eddig is ennyit ettem, csak nem mertél beszólni, mert féltél, hogy te leszel a következő.
  8. Ha megkérdezed, hogy kisfiú vagy kislány, nem kell sajnálkozni, ha esetleg valakinek fia születik. Azt a mondatot meg felejtsd el, hogy nem baj, majd a második lány lesz. Baaaaaj??? Eszedbe sem jut, hogy fiút akartam? Itt már kipréselek egy debunkóvagyot....

P.

Mennyit tudsz a terhességről?

terhesség kismama terhes nő


Ha már van gyermeked, talán nem okoz nehézséget ez a tíz kérdés terhesség témakörben. Ha régen szültél, nézd meg, mire emlékszel, ha pedig most vagy várandós vagy tervezel gyermeket, kiderül, felkészültél-e terhességből.

A tesztet ITT TUDOD KITÖLTENI>>>