A kánikulának vége, így azoknak is kicsit át kell tervezniük a hosszú hétvégét, akik eddig úgy gondolták, hogy az augusztus 20-i ünnepet láblógatással töltik valamelyik vízparton. A szentendrei Skanzenben mesekalandokkal várják csütörtöktől vasárnapig a gyerekeket és azokat a felnőtteket is persze, akik megőriztek valamit gyermeki énjükből. Naponta más és más kalanddal lepik meg a látogatókat: augusztus huszadikán hét állomásos mesetúrának vághatnak neki saját készítésű zokniparipájukon a bátrak, hogy megszerezzék a három aranyhajszálat, túljárjanak a sárkány eszén, és a próbákat kiállva kiszabadítsák a világszép nádszálkisasszonyt. Augusztus 21-én furfangos állatok játsszák a főszerepet, ezt követően szombaton csodatévő varázsmeséket élhetnek át a családok, majd augusztus 23-án kincskereső történet elevenedik meg a portákon.

Ha ti is olyanok vagytok, mint Gombóc Artúr, aki ugye szereti a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét,a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét,a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon, akkor ezen a hétvégén mindenképpen látogassatok el Szerencsre!

Vasárnap délután immár ötödik alkalommal lehet buborékokat kergetve szaladgálni a Margitszigeten. Az esemény egyetlen célja, hogy mindenki érezze felszabadultan jól magát, így kicsiket-nagyokat szívesen látnak a Buborékfújó napon.

Augusztus 23-án és 24-én rendezik meg a Vasúttörténeti Park egyik legnépszerűbb programját, a Kerti Vasutak Találkozóját, ahol a környező országokból érkező mozdonyokat lehet megcsodálni a mini-sínpályán. Természetesen idén is lesz rá lehetőség, hogy a látogatók kipróbálják a kisvonatokat és körbeutazzák a kerti vasúti pályát. A fő attrakción kívül különleges terepasztalokat is meg lehet csodálni és az M2 gyerekcsatorna sztárjaival is találkozhattok.

+ 1

Nem szeretnétek elutazni ezen a hétvégén, de egy kisebb kirándulást azért tennétek? Akkor irány Visegrád! A Budapesthez közeli kisvárosban mindent megtaláltok, ami egy remek családdal eltöltött naphoz szükséges. A város főutcáján találjátok a Történelmi Játékparkot, ahol a gyerekek a természetes anyagokból készült játékokon vezethetik le felesleges energiáikat. Ha marad még bennük egy kis spiritusz, akkor irány a Nagyvillám, ahol a gyönyörű kilátás megcsodálása után nevezzetek be néhány menetre a bobpályán. Levezetésként látogassatok el a Visegrádi Pisztrángos Tavakhoz, ahol a gyerekek az 500 Ft-os napijegy ellenében kipróbálhatják a pisztránghorgászatot (botot, csalit helyben biztosítanak). A kifogott halakból remek ebédet is rittyentenek nektek a helyi étteremben. Ebéd után egy kis pihenő, majd ha még marad egy kis erőtök, tegyetek egy kellemes sétát a tavak melletti Bertényi Miklós Füvészkertben.

Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?