34. hét

Az elmúlt hét egész kellemesen telt. Igaz, a nagy meleg továbbra sem hajlandó alábbhagyni, ezzel eléggé korlátozva a lakáson kívüli mozgásomat, de összességében véve nem panaszkodom.

Mielőtt szülési szabadságra jöttem volna, olyan szépen elterveztem, hogy majd milyen nagyokat fogok sétálni, ide megyek, oda megyek. Hát ahhoz képest, most annak örülök a legjobban, ha nem kell napközben kibújnom a lakásból. Esténként, ha az idő már picivel jobb, akkor megejtjük a szokásos sétánkat, de sajnos az is párszor kimaradt az utóbbi időben.

Bár így jobban visszagondolva, az elmúlt héten többször is kimerészkedtem a lakásból. Hol babaüzletet fosztogattunk, hol ajándékot kellett vásárolnunk. A férjem is megkapta a második oltását, amire lelkiismeretesen elkísértem. Tudom, akkor is pont úgy megkapta volna, ha én nem megyek vele, de nem szerettem volna, hogyha esetleg rosszul érezné magát, egyedül kellene hazavezetnie.

Szerencsére a második adagot is nagyon jól viselte, sem aznap, sem a rákövetkezendő napokban nem tapasztalt semmiféle erős fájdalmat vagy rosszullétet.

A vírussal kapcsolatban újabb enyhítések várhatóak a közeljövőben. Július elsejétől eltörlik a maszkviselést a vendéglátóiparban és a szállodaiparban. A tömegközlekedési eszközökön, kereskedelemben elegendő lesz az egyszerű maszk, nem lesz kötelező a most használt FFP2. Nem lesz többé férőhely-korlátozás, megszűnik a gasztronómiában és a rendezvényeken a zárás ideje, valamint újranyitnak a szórakozóhelyek.

De a fő szabály továbbra is életben marad, miszerint az éttermeket, színházakat, mozikat, fürdőket, valamint a kulturális és sportrendezvényeket továbbra is csak azok látogathatják, akiket már beoltottak, átestek a betegségen, vagy negatív koronavírusteszttel rendelkeznek.

Mozgalmas hét elé nézünk

Erre a hétre is akad egy-két program, amitől mozgalmasabban telik majd. Első körben végre újra mehetünk moziba! Pár napja csak, hogy kinyitották kapuikat előttünk. Először úgy tűnt, hogy semmi új, említésre méltó film nem várható, de aztán megjelent egy kettő, amire érdemes lenne elmenni.

Úgyhogy egyik estére ki is választottuk a nekünk szimpatikusabbat, amire már nagyon várom, hogy menjünk. El is felejtettem már, milyen jó érzés a popcorn- és nachosillattal belengett, hűvös, sötét teremben egy jó filmet nézni.

Egy másik, még ennél is jobban várt esemény az, hogy újabb látogatók érkeznek hozzánk a hétvégére. Nem is akármilyen látogatók, hanem a legjobb barátnőm és a vőlegénye!

El nem tudom mondani, mennyire örülök, hogy végre tudunk találkozni. Emlékeim szerint kereken másfél éve találkoztunk utoljára, és akkor sem volt lehetőségünk egy olyan igazit beszélgetni. Annyi minden történt vele is és velem is azóta, amit csak telefonon tudtunk megbeszélni, hogy egy hét is kevés lenne ezt mind bepótolni. Sajnos csak pár napot tudnak elszökni a munkájuk elől, de így is nagyon jó lesz. A barátnőm már kétségbe volt esve, hogy nem is fog látni pocakkal, ezért inkább kétszer is levezetnek szinte 1000 km-t, csak, hogy láthasson.

A pocakról meg: el is érkeztünk a még izgalmasabb részhez, ugyanis a héten várható egy újabb orvosi vizsgálat. Nagyon kíváncsian várom már, hogy mit mond a doki a babáról. Szerintem nagyon sokat nőtt és erősödött már a múltkori vizsgálat óta. Egyre erősebbeknek érzem a mozgásait, egyre nagyobbakat hullámzik a hasam tőlük.

A mostani találkozó során várható a Streptococcus vizsgálat, valamint az aneszteziológussal való konzultáció is, úgyhogy elég eseménydús orvosi látogatás elé nézünk.

Zserbó

Zserbó terhesnaplójának előző részeit ide kattintva olvashatod.