hétvége programok

A családban a hétköznapok rohanásai után általában a hétvégék jelentik az egyetlen lehetőséget arra, hogy minőségi időt töltsünk együtt. Ha néhány klasszikus vagy újdonság erejével ható hétvégi programot keresel gyerekekkel, ez a lista a megfelelő kiindulópont lehet.

1. Kempingezés a szabadban

Gyerünk, hétvégi kempingezésre fel, és mutassátok meg a gyerekeiteknek a természet csodáit! A kirándulásra készülni kell, néhány alapdolog legyen nálatok, mint például a sátor, a hálózsákok, kényelmes takarók, párnák mindenkinek. További nélkülözhetetlen felszerelések közé tartoznak a lámpások és a főzőedények, evőeszközök, tányérok, könnyen elcsomagolható konyhai felszerelések.

A kempingezés mindenféle izgalmas főzési lehetőséget biztosít. A klasszikus szalonnasütésen túl, a tűzön sokféle fogást elkészíthetünk együtt, már a közös főzés, sütés is nagy élmény lehet a gyerekeknek. Keressünk olyan családbarát kempinget, amely kényelmi szolgáltatásokkal rendelkezik, mint például a mosodai lehetőség, a fürdő egységek és a játszótér, így garantált lesz a jókedv és a kikapcsolódás.

2. Túra

A szabadban való kirándulás, játék számos előnnyel jár minden korosztály számára, ezért kiváló ötlet egy igazi túrát megcsinálni a gyerekekkel. A bandukolás közben lehet jókat beszélgetni is, amire hétköznap nincs annyi idő.

A gyerekek megvesznek a kincskereső kirándulásokért, de ha nincs arra éppen geoláda, vagy egyéb titkos rejtekhely, akár házilag is készíthetünk egy listát a környéken jellemző virágokról, rovarokról, állatokról és természeti elemekről, és lehet az a feladat, hogy a gyerekek útközben megtalálják ezeket a lista alapján.  Ez így már biztos siker, a túra emlékezetes lesz. Vannak olyan családbarát túraútvonalak is, amit gyerekekkel is kifejezetten ajánlanak bejárni. Kalandra fel!

3. Sportesemények

A legjobb apával drukkolni élőben egy igazi meccsen. A nyár bővelkedik a szabadtéren rendezett sporteseményektől is, biztosan tudtok olyat választani, amire a család minden tagja kíváncsi. Ebben a naptárban a dátumot beállítva tudtok az idei sportesemények között keresgélni.

4. Arborétum

Az arborétumok megnyugtató helyek, közös családi feltöltődésre kiválóan alkalmasak.

Sok arborétum kínál önvezető családi tevékenységeket, például szókeresést, kincskeresést, kisebb tanösvényeket. Ne felejtsük a manapság már divatos lombkoronasétányokat és a mezítlábas túraútvonalakat, mint extra lehetőségeket. Nem lesz uncsi, ha ettől félnétek, sőt, nagyon izgalmas és feltöltő dolog a szabadban csavarogni úgy, hogy közben növényritkaságokat figyelhetünk meg együtt.  Íme a legjobb helyek!

5. Állatkert

Klasszikus kedvenc. Mindenkinek megvan a legizgalmasabb állata, helyszíne, játéka itt. Ha nem kapkodtok és minden állatot alaposan megnézegettek, átbeszélgettek, akkor egy állatkert bejárása bőven egy egész napos program lehet. És hát ugye nem csak a budapesti állatkert létezik! Mutatjuk az összes állatkertet egybegyűjtő listát.

7. Kirándulás a tóhoz

Amikor a nyári hőség elviselhetetlenné válik, csomagoljunk be úszógumit és homokozókészletet, aztán irány a tópart! Most direkt nem a strandokról beszélünk, ha egy kis extra élményt akartok csempészni a gyerkőcök pancsolásába, akkor menjetek el egy pihentető délutánra a vízpartra.

A vadon tavak érintetlenségének varázsán túl a nomád tópartokon lehetőség van horgászni, úszni, néhány helyen vízi járműveket bérelni, és közben mégis a természet kellős közepén vagytok, nem egy lecsempézett strandmedencében szorongtok. Itt a legszebb tavak listája!

7. Piknik

Pakoljatok össze, és irány egy pihentető délután a szabadban! A családi piknik az egyik legolcsóbb és legvidámabb hétvégi program a gyerekekkel. Csomagoljatok be társasjátékokat is, hogy csak este kelljen hazaindulni! Remek helyeket tartogat a térkép!

8. Koncert vagy színház, fesztivál a szabadban

Sok városban rendeznek a jó időben szabadtéri koncerteket és egyéb előadásokat minden korosztály számára, ráadásul ezek általában valamelyik helyi fesztivál keretein belül ingyenesek. Itt az ideje megismerkedni a klasszikus zenével, vagy irány egy jó kis bábszínház, amit a fűben ülve nézhettek végig. Kihagyhatatlan idei családi fesztiválok várnak!  

9. Múzeum

Úgysem láttátok mindet, illetve minden múzeum igyekszik a nyári szezonban is megújítani időszakos kiállításait, kifejezetten gyerekekre tervezve. Ne feledjétek, hogy a múzeumok gyakran ingyenes napokkal várnak benneteket!

10. Különleges állatparkok

Nem állatkertek, hanem egy kicsit másféle parkok, ahol a városi gyerekeknek alkalmuk nyílik megismerkedni ritka állatokkal is, testközelből. Emellett mindegyik helyszín önmagában is egy remek kirándulást tartogat a család számára. Mutatjuk a listát!

Indulhatnak a kalandok? Ne feledjétek: „Bárhová mész, menj teljes szívedből!” /Konfuciusz/

Akác