strand baba

A kiépített strandok egyáltalán nem tartoznak az olcsó mulatságok közé, még az oly hangzatos családi belépők megvásárlásakor is mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Ráadásul a strandbelépők ára idén emelkedik, mintegy 5-13 százalékkal lesz drágább egy jó kis családi pancsolónap a Pénzcentrum információi szerint.

A jegyárakat konkrétan nézve az egész évben üzemelő fürdők strandbelépői a nyári szezonban 100-200 forinttal emelkednek, a családi belépők pedig 300-500 forinttal kerülnek most többe.

Ha úgy döntöttünk, hogy belefér, és csapunk egy csodás strandnapot, akkor érdemes alaposan átgondolni a csomagolást, hogy a sürgető és hisztiző gyerekek közepette semmi se maradjon otthon, mert a strandon bizony csak felfújható unikornist lehet kapni, bébiételt aligha.

Lássuk a fontos dolgok listáját!

  1. Naptej: Alapvető fontosságú, tilos nélküle elindulni, mert manapság a nap már nem a barátunk, ahogy azt a nagymama mondogatja. 30 faktor minimum, de inkább legyen az 50, mert a baba bőre kényes kérdés, messzemenőkig óvni kell a napsugárzás káros hatásaitól. A gondos szülők jó előre bekenik még otthon is a lurkókat, ebben az esetben csak arra ügyeljünk, hogy a már mászó babát utána ne „engedjük szabadon”, nehogy összeragacsolja az egész lakást frissen bekent állapotában.
  2. Víz: A teljes strandolás közben, illetve azelőtt is, utána is, egész nap kötelező a megfelelő folyadékpótlás, ami víz, víz és mindenképpen víz legyen. Semmi cukros, szirupos, szomjat nem oltó, darázscsalogató, pokrócra boruló szörp és társai. Csakis víz! Vigyünk magunkkal is belőle már az útra, ne bízzuk a véletlenre, hogy majd az első csapnál, kútnál megállunk, mert nem biztos, hogy az nyitva lesz.
  3. Hideg élelem: Hát persze, hogy viszünk! De csak olyat, amit már előtte próbáltunk a kicsinél, ne a strandon derüljön ki, hogy valamit nem szeret. Akad jobb elfoglaltság is egy strandon, mint fárasztó büféharcot vívni. A fő fogások mellé vihetünk gyümölcsöt, zöldségeket, amiket a gyerek már ismer és szeret. Szükséges még a tányér, evőeszközök és szalvéta is, a relatív tiszta rántotthúsevészethez.
  4. Pancsolócuccok: Na, itt jön a csomag döntő része! Úszógumi, karúszó, meg mindenféle felfújható holmi. Mindezekhez pumpa. Végeláthatatlan variációk, és rengetegféle funkció jellemzi ezeket a felfújható csodákat, nem is érdemes most részletezni, viszont arra fel kell készülni, hogy egy-kettő kidurranhat a nap végére a nyúzástól. Fogyóeszköz kategória, készítsük fel rá a kicsiket, hogy ne a strandon következzen be a hatalmas síráscunami miattuk.   
  5. Sátor: Ha már egy egész napra készülünk, a strandon is fontos szempont a kényelem! Egy jó strandsátor megfelelő árnyékot ad egy kifáradt kicsi gyerek szundításához, véd a bogarak és méhecskék ellen, praktikusan tudunk benne egy-egy pelenkázást megejteni, illetve kizárhatjuk kicsit a külvilágot, ha elfáradunk.
  6. Pelenka: Alapvető, de azért azt se felejtsük el, hogy elegendő mennyiségű pelenkával induljunk a kalandra. A vizezés miatt a pelenkákat is gyorsabban kell cserélni, ne fogyjunk ki belőle a nap közepén.  És a vízálló pelenka? Naná, hogy az is kell! Sok.  
  7. Váltóruha: Ebből is érdemes több rendet magunkkal vinni. A baba könnyen megizzad, illetve vizes lesz, így előfordulhat, hogy többször is át kell öltöztetni.
  8. Játékok: Nem lehet elég sok belőlük! Ha még a homokozó sem lenne elég izgalmas, mindig jól jön pár apró játék, hogy a kicsik ne unatkozzanak.
  9. Babakocsi: Ha nem jár a baba, vagy csak szimplán ragaszkodik hozzá, akkor inkább vigyétek!  Jól jön a pakolásban is, és kényelmes a strandon való bóklászáshoz.  
  10. Fontos egyebek, egyéb fontosak: Törölköző, pléd, napsapka, vízálló pénztárca, fejfájás- és hányáscsillapító gyógyszer, (csak a babona végett, hogy ne legyen semmi gond) sok papír zsebkendő, kézfertőtlenítő, ragtapasz, sebfertőtlenítő, hajkefe, sampon, tusfürdő, hajgumik tömkelege, power bank, kedvenc alvóállatka.  

Nagyjából ennyi, kész az elrettentő lista az elinduláshoz. Most már csak menni kell, és jön a móka, és a kacagás egy gumimatrac illatú, felejthetetlen nap. 

Ja, igen. És hogy merre induljunk? A helyszínválasztáshoz részletes, sokféle szűrő alapján beállítható keresőoldalt ajánlunk: https://strand.hu/

Akác