Az egyik legnagyobb öröm, amikor gyermek érkezik a családba, ekkor lesz aktuális a baba bőrápolás kérdése is. A szülők felelőssége a legjobb babakozmetikumok kiválasztása - de mire figyeljünk?

A baba bőrápolás alapelvei

Semmiképp se vigyük túlzásba, viszont a szükséges babakozmetikumokat - babafürdető, popsikrém -  alaposan válogassuk meg! Korántsem biztos, hogy a TV-ből ismert márkák a legideálisabbak a mi kisbabánknak! Ha egyből a lényegre térünk, akkor kezdjük rögtön néhány kozmetikai összetevővel, amiket mindenképp kerüljünk: SLS/SLES (ezek erős habképzők, drasztikus zsíroldók); DEA, TEA, MEA (emulgeátorok), mineral oil/paraffinum liquidum/petrolatum (kőolajszármazékok); szintetikus illatok. A sor igen hosszú, ezért ha nincs időnk alaposan a kozmetikai összetevőket minden vásárláskor ellenőrizni, egyszerűbb, ha keresünk egy megbízható biokozmetikai márkát, ahol ezeket sosem fogjuk megtalálni. 

Napi bőrápolási rutin kisbabáknak

A pancsolás egyes babáknak a nap fénypontja, másoknak maga a rémálom. Szakértőként a fürdéshez tehát egy természetes növényi hatóanyagokban gazdag, bőrgyógyászatilag is tesztelt babafürdetőt ajánlunk, amiben a bőrt regeneráló hatóanyagokat is találunk. A BIOLA legjobb bababfürdetője a bio tanúsított Levendulás Babafürdető és az érzékeny bőrre különösen ajánlható Calendula Babafürdető, valamint Reishi & Bíbor Kasvirág Babafürdető.  Könnyek nélkül, örömmel történik a hajmosás és csökken az esélye a koszmósodásnak is a „majmocskás” jelölésű Herbal Baba Samponnal.

A fürdés után - popsikrém és bio babaolaj

Még a leghíresebb márkák termékeiben is sokszor találhatóak paraffinszármazékok, amik fékezik a bőrlégzést, vízháztartását kedvezőtlenül befolyásolják. A döntés a szülőké: agyonkencézett gyereket vagy támogatott bőrfunkciót akarnak. A BIOLA által is használt növényi olajok, mint a makadámia dió, jojoba olaj, édesmandula olaj, shea vaj a nedves bőrbe masszírozva hatékonyabb lesz a gyermekbőr védelmében, és regenerációjának támogatásában, mint bármely más, a drogériában kapható kőolajszármazék alapú és parfümmel illatosított termék - ezalól sajnos a patikai készítmények sem kivételek. Kiváló alternatíva a BIO gyógynövényes baba testápoló olajunk!

A BIOLA kecskeméti üzemében készülő „pingvines” jelöléssel ellátott Herbal Baba Balzsam nem csak az időjárás ártalmaitól óvja a kisbabákat, hanem egy bőrtápláló bőrregenerációt elősegítő krém is egyben.

Közönségkedvencünk a legérzékenyebb bababőrre fejlesztett, mélyen hidratáló Bio calendula & nigella baba testápoló, amely klinikailag igazoltan gyengéd gondoskodást és ápolást nyújt a babák különleges törődést igénylő bőrének.

Fogmosás piciknél

Egyéves kortól már piciknek való fogkefével és fog géllel elkezdődhet a fogmosás. A BIOLA legjobb megoldása ebben a korban a BIO Herbal fogápoló gél, mely kamilla, echinacea és citromfű kivonatával teljeskörű szájápolást biztosít. Íze miatt is imádják a gyerekek!

Gondoljunk a kismamákra is!

A kismamák boldogsága szoros kapcsolatban van a babákéval, ezért is gyártunk számukra speciális kozmetikumokat striákra és mellápolásra. Az anyukáknak elsősorban a terhességi csíkok, striák enyhítésére, a bőr struktúrájának megerősítésére javasoljuk a Stria testápoló krémet, valamint az anyatejes táplálás időszakában, az első fogacskák megjelenésekor a Bio Mammy Mellápoló Balzsamot.

Kismamáknak fejlesztettük ki a a Bio Bíborkasvirág Krémdezodorunkat, ami az izzadást természetesen mérsékli, aluminiumsóktól mentesen. 

Elixír mindenkinek!

Az első horzsolások bőrnyugtató, bőrregeneráló ápolására a legkisebbeknek is jó választás a Bio Centella Bőrrregeneráló Elixir. Ez az elixir kiválóan bevált az anyukáknak is, az enyhe bőrpír, apróbb horzsolások, konyhában szerzett apróbb sérülések bőrregenerációjának támogatására igazi Jolly Joker!

A most megjelent Család kedvence  márkánk tagjai az egész családnak természetes és ökobarát kozmetikumokkal, pénztárcabarát árakon kínálja a minőségi bőrápolás élményét!

Kisbabánk számára a BIOLA bőrgyógyászatilag tesztelt, növényi hatóanyagokban gazdag bio babakozmetikumai élménnyé teszik a mindennapi babaápolást is!

Írta és szerkesztette: Dr. Gyovai Viola (okleveles biológus, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa) és Leé Richárd.

(X)