Elza terhesség kismama

Előzmények

Várakoznunk kell. Az ultrahangon ma mintha már látszódott volna egy 2 mm-es valaki, de a doktornő nem biztatott semmi jóval. Aztán gyorsan hozzátette, az egyik kolléganőjüknek a 8. hétig nem látszott a magzat. Ma négyéves.  Újra vettek vért, holnap kora délután lesz eredmény. Ha emelkedett a hormonszint, akkor várunk még egy hetet és jövő héten kontroll ultrahang. Ha nem, akkor pénteken műtét. 

Amíg a váróteremben ültünk, azon gondolkodtam, ez az embrió olyan, mint a Schrödinger macskája. Nem tudhatjuk, hogy él-e vagy halott, amíg nem nézzük meg. De aztán a bizonytalanságot tovább növelte az ultrahang felvétel. Nem egyértelmű, még mindig nem az.

Már nem vagyok benne biztos, hogy jó lenne, ha életben maradna. Lehet, hogy beteg és ha tovább fejlődik is, lehet, hogy nem fog sokáig élni.

A lányom is nehezen viselte a korán kelést., elég nyűgös is volt. Reflektálva a kommentekre, este 10-től reggel 10-ig alszik, napközben még másfél órát durmol, így van időm magamra is. Nem szerettem volna felfedni a kilétem, ezért nem írtam külön mindenkinek.

Köszönöm a hozzászólásokat, de még mindig csak várakoznunk kell. Holnap délután fog eldőlni, de még akkor sem teljesen biztosan. Hiszen ha növekedett a hormonszint, akkor még további várakozás előtt állunk.

Bár mi maga a várandósság? Hosszú várakozás egy nagyon fontos találkozásra.

Elza

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?