Krikett terhesség kismama második trimeszter terhesnapló

21. hét

Bővült a család
 

Pénteken bővült a család! Megérkezett anyuékhoz Brunó kutyus, egy igazi kis rosszaság. Persze milyen lenne egy két hónapos kölyökkutya?! Rágcsál mindent, és bizony nem szeret egyedül lenni egy percet sem, így az éjszakák éppen olyanok, mint egy újszülött mellett: két-háromóránként kelni kell, és kivinni, elvégeztetni a dolgát. Már amikor kijutnak a kertig… Szerencsére ez minket különösebben nem érint, mi csak játszani és babusgatni járunk ki hozzájuk. Kicsit olyan, mintha felcserélődtek volna a szerepek, mi vagyunk most a minden jó dolgot kiélvező nagyszülők, a szívás része pedig anyáméknak jut. Ugyanakkor az nevet, aki utoljára nevet, ez az időszak közel sem tart egy kutya esetében annyi ideig, mint egy gyerekkel, szóval a szerepek úgyis visszarendeződnek a későbbiekben, és júniustól ránk vár a nehezebb feladat.

A Nagy és a kutya kapcsolata is érdekesen alakul, olyan se veled, se nélküled helyzet van. Addig minden szuper, míg a Nagy megy a kutya után, de fordítva már messziről hallani a „Búnóóó neeem” kiabálást. Mondjuk érthető egy magasságban vannak szinte, és a kutya imád a ruhába harapdálni, kesztyűt lehúzni és a cipőt elkapkodni, ami annyira a lányomnak nem tetszik, hát csak tele van a kutyus szája éles tejfogacskákkal, nagyon tud az fájni. Ugyanakkor meg ne menjen sehova mellőle a kutya, meg jöjjön minden pillanatban játszani. Nem könnyű a helyzetet köztük egyensúlyban tartani, de a lényeg, hogy nem csak a cica és a nyuszi veszi őt körül itthon, hanem megmaradt a kutyus is a mamáéknál. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy legyenek a gyerekeink körül állatok és megtanulják, hogy vigyázni kell rájuk és szeretni kell őket. Szerencsére mindegyik fél részéről szerelem volt első látásra.

Beszoktatás - csana
 

Ezen kívül a hét is tartogatott új fordulatot, második napja járunk családi napközizni. Eddig nagyon tetszik neki is és nekem is. Most már kicsit sajnálom is, hogy nincs minden hétköznap, csak keddtől csütörtökig és az is „csak” négy órában, de tulajdonképpen nem rossz ez, ami miatt elkezdtük arra ennyi idő is tökéletesen megfelel. Nagyon kis létszámú a csoport (ma is hárman voltak), így szinte teljes figyelmet kap a lányunk, és korban is alig van köztük különbség, ami szintén fontos szempont volt a választásnál. Valamint az is igen fontos volt, hogy két perc sétára van tőlünk.

Persze most még könnyű mindent szépnek látni, hiszen még csak a beszoktatásnál tartunk, meglátjuk, akkor hogyan fogja érezni magát, ha én nem ülök már ott vele. Holnap lesz az első alkalom, hogy kicsit eljövök. Lehet nekem nehezebb lesz megtenni ezt a lépést, mint neki megszokni, hogy anya pár órára mással hagyja. Kíváncsian és kissé félve várom a fejleményeket.

Hol a beígért energia?
 

Odabenn minden a legnagyobb rendben, sokat mozgolódik Mini Pötty, és egyre erőteljesebb mozgásokat is végez. Egyik este apának fél órán át rugdosta a kezét. Nagyon jó érzés volt neki is és nekem is, egy kicsit ő is újra átélhette, mi zajlik bennem. Amit nem értek, hogy hol a második trimeszteres energiatöbblet, amit mindenki és minden internetes honlap megígért. Én ugyanúgy kidőlök délután aludni a legtöbb nap, mint eddig, és nem igazán érzem, hogy most úgy elöntene a tettvágy, és meg tudnám váltani a világot. Talán ez az egy panaszom van jelenleg, már ha ezt panasznak lehet egyáltalán nevezni, ugyanis a hátfájásom már másnapra szinte el is múlt. Jót tett neki az alvás és pihenés, így nem mentem már vele sehova, ha megint visszatér, akkor újra foglalkozni fogunk vele. 

Krikett

Krikett terhesség kismama második trimeszter terhesnaplóBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?