Anita két gyermek után 4-5 év múlva szerette volna a következőt szülni, ám a sors közbeszólt. Amikor egy hete késett a menstruációja – bár nem tapasztalt terhességi tüneteket – rászánta magát a tesztelésre.

Anita hogyan mondtam el? terhességi teszt térphoto © 2009 Ta Duc | more info (via: Wylio)

 

Az eredmény láttán remegni kezdett, és kiment az erkélyre elszívni egy cigarettát. Az apa nyugodtan fogadta a gólyahírt. Te is megosztanád, hogyan élted meg a kétcsíkos teszt látványát, és hogyan mondtad el, hogy terhes vagy? Küldd el a bezzeganya@bezzeganya.hu címre!

Szám szerint a hatodik terhességemnél tartok (három vetélés miatt, még „csak” a harmadik gyereknél), de a mostani tesztelésem volt a legviccesebb. Nem terveztünk harmadikat, gondoltuk, kicsit szusszanunk a két kicsi után, és ha még 4-5 év múlva van kedvünk, akkor újra belevágunk. Hát a sors nem így hozta. Nem jött meg.

Volt már ilyen, még szoptatom a kicsit, biztos csak megint késik (naptármódszerrel amúgy védekeztünk is). Mikor már egy hete késett, kezdtem aggódni, de semmi terhességi jelet nem fedeztem fel magamon (se mellfeszülés, se semmi, csak állandóan úgy éreztem, hogy mindjárt megjön). Ekkor már a pasim is kicsit feszült volt, hogy miért nem jött még meg, de én nagyon nyugodt voltam. Gondoltam, az ő megnyugtatására csinálok egy tesztet. A patikában a gyógyszerésznő közölte, hogy mivel kaptak ajándékba teszteket, ő is ad nekem egyet még ajándékba, hogy hadd lássam két példányban a jó hírt. Mondtam neki, hogy annyira azért nem lennék lelkes most a két csíktól, de hát ha úgy kell lennie, akkor úgy lesz.

Két gyerekkel hazacuccoltam, majd örvendtem, hogy akkor nem is kell várjak reggelig, az egyik tesztet megcsinálom most. Ez nem az a legolcsóbb fajta teszt volt, amit szoktam venni, ami csak egy papírcsík, és van rajta egy vagy két csík, azt annyi. Ez egy műanyag, olyan „tartsd a pisibe pár másodpercre”, van rajta „védőkupak” meg „ablakok” is típusú. Rápisiltem előírás szerint, majd a dobozát kidobtam a kukába, és nekiálltam mosogatni. Közben oldalra pillantottam, és észrevettem, hogy fordítva raktam le. Megfordítottam, elmostam egy tányért, odanéztem: látom, egy csík. Teljes megnyugvással mosogattam tovább, majd megint oldalra néztem: látom, van még egy ablak, és abban is van csík. Mosogatnivaló eldob, szemét kikotor, használati utasítás elővesz, és igen, az egyik ablak a kontrollablak a másik meg a tesztablak. A két csík az akkor is két csík, ha két ablakban van.

Teljes pánik, szerencsére a két gyerkőc eljátszott, én kimentem a teraszra és vessetek meg, de rágyújtottam. Aztán mikor elszívtam már jó pár slukkot, felhívtam az emberem, aki nyugodt hangon csak ennyit közölt: hátha a harmadik lány lesz. Én még két szál cigit elszívtam, abbahagytam a remegést, és visszamentem az addigra már ordító gyerkőceimhez.

Anita