hogyan mondtam el terhesség kismama

„Hogyan derült ki a terhességem és hogyan mondtam el, hogy várandós vagyok” sorozatunk mai részében négy rövid történet következik az örömhírekről és megosztásukról.

Terhességemet már előre sejtettem, mert tervezett baba volt, amit egy teszt igazolt is. Apával együtt csináltuk így egyből tudott róla. A családdal meg nagy örömmel tudattuk. 2011 áprilisában elhatároztuk a férjemmel, hogy jöhet a baba, így abbahagytam a fogamzásgátló szedését. Teltek a hónapok, júliusban megtartottuk az esküvőt. Szeptember elején, amikor meg kellett volna jönnie, éreztem, hogy valószínűleg baba lesz. Jobban feszült a mellem és nagyon fáradékony voltam, így egyik reggel megcsináltuk a tesztet Apával, mely halványan, de pozitív volt. Anyukámmal egyből tudattam telefonon, és szép lassan elterjedt a családban a hír. Időpontot kb. két héttel utána kaptam az orvostól, aki megerősítette a teszt eredményét. 2012 májusában megszületett a kislányunk, és azóta a kisöccse is.

R.

Nászúton fogant a kislányunk Olaszországban. Amikor visszatértünk, elég rosszul voltam, aluszékony, kívánós, szagokra érzékeny. Párom mondta, hogy csináljak egy tesztet, mert kollégájának is akkor volt terhes a felesége hasonló tünetekkel. Sajnos a tesztet megáztattam, így nem sikerült. Pár nappal később hozott még egyet, és az már pozitív lett. Ő hamarabb tudta, érezte, hogy terhes vagyok, mint én. Épp dolgozott, amikor hívtam, és ő is, én is kiabáltunk a telefonban az örömtől. (Most a harmadik babámat várom éppen, és most is hamarabb érezte, mint én, mert állandóan aludtam napközben is. Sajnos egy méhen kívüli terhességen és műtéten voltam túl, így nem is számítottunk ilyen gyors sikerre.)

Z.

Nagyon vágytunk már kisbabára, és egy vetélés után minden hónapban reménykedve vártuk az újabb jövevényt. Menstruációm  volt, hogy a 40. napon jött meg, így nem gyanakodtam. Viszont a sors úgy hozta, hogy hétvégén csúnyán beütöttem a kezem, és hétfőn a munkahelyen gondolkodtam rajta, hogy röntgenre kellene mennem. Ám mi van, ha mégis van baba? Így gyorsan vettem egy tesztet, és az esélytelenek nyugalmával vártam az eredményt. Én lepődtem meg a legjobban a két csík láttán. Lefotóztam a telefonommal. Férjemnek javasoltam, hogy üljünk be délután egy kávéra. Beszélgettünk, aztán egyszer csak mondtam neki, hogy van egy vicces fotóm, muszáj megmutatnom, és a kezébe nyomta a telefonom, rajta a terhességi tesztes fotóval. Megdöbbent, majd együtt sírva örültünk, és bíztunk benne, hogy ezúttal minden rendben lesz. Azóta több mint egyéves a kisfiunk.
A család 250 km-re lakik, nekik telefonon újságoltuk el a nagy hírt.

xy

Van egy gyönyörű nagyvárosi lakásunk, amelyet minden évben egyetemistáknak adunk ki. Így már nyári rutin, hogy ott töltünk egy hetet, ami alatt kifestünk és takarítunk. Idén augusztusban a szüleim, a férjem és én együtt szorgoskodtunk a lakás csinosításán. Tudtam, hogy a teszt eredménye épp azokon a napokon mutathat már biztos eredményt, így készültem, és titokban surrantam be a mosdóba egyszer, majd három nappal később még egyszer. A párom tudta, mi történik, hiszen ő is számon tartotta és nagyon várta már az eredményt. Halványan ugyan, de már az első teszten is láttuk, hogy babát várunk. Örömünkben, a föld fölött egy méterrel, alig bírtuk ki, hogy ne mondjuk el azonnal a szüleimnek, de szerettünk volna száz százalékban biztos eredményt, így még vártunk a bejelentéssel. A második, már határozott, teljesen egyforma vonalakat felmutató teszt elvégzése a közös hét utolsó napjára esett, így mint a heti munkát megünnepelve elhívtuk a szüleimet egy gyönyörű étterembe. Rendelés után, koccintás előtt a férjem köszönőbeszédet mondott, amelynek a végén elhangzott, hogy jövő májusban már lehet, hogy mi hárman leszünk. A szüleim tudták, hogy tervezzük, de akkor és ott az asztalnál ülve egyáltalán nem sejtették. Így a szemünk láttára elakadt a szavuk, a meglepetés hatalmas volt, majd az örömkönnyek leírhatatlan erővel törtek elő, akkor már mindannyiunkból. Felhőtlenül boldogok voltunk és vagyunk azóta is, együtt számoljuk a heteket, nyomon követjük a pici fejlődését, készülődünk, és egyre izgatottabban várakozunk.

B.

Ha te is szeretnéd megosztani, hogyan mesélted el terhességed hírét párodnak, családodnak, barátaidnak, küldd el nekünk a történetet a bezzeganya@bezzeganya.hu címre!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?