Hajnalban ébredek. Mit ébredek, gyakorlatilag kizuhanok az ágyból, mert a kisebbik gyerek felébredt, és ezt velőtrázó Segítség! - ordítással kívánta a tudtomra adni. Mindegy, úgyis rémálmom volt, azt álmodtam, hogy az életem valami Monopoly játék, és ilyen „szerencsekártyákat” húzok:

'Monopoly' photo (c) 2011, Fiona Shields - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

- Egy egész órán át vasaltad a gyerek szülinapi ruháját, aki később a vendégségben szóba sem állt a nagyszülőkkel, nem akarta elfújni a gyertyákat a tortán, és megkóstolni sem akarta azt. Kicsit erőltettétek, ezért evett egy keveset, majd fél óra múlva ráhányta az egészet a nagyira. Lépj vissza hármat és fizess 2500 forintot ruhatisztításra!

- Hó végére elfogyott a pénzed, de a gyerek addig könyörgött, hogy megvetted neki a rózsaszín lakkcipőt. Az első alkalommal, amikor felvette, úgy feltörte a lábát, hogy egész úton téged átkozott és soha többé nem volt hajlandó felvenni. Egyszer kimaradsz és vidd el a cipőt a Szeretetszolgálatnak!

- A négyévesed a feje fölé emelte, majd elengedte a macskát. Most börtönrácsok vannak az arcán és nagyon ordít. Felelőtlen anya, minek vettél macskát!? Kétszer kimaradsz!

- Krónikus kialvatlanságban szenvedsz, de ezen a reggelen csoda történik, hajnali hatkor mindkét gyerek alszik. A férjed felébred, és megpróbálja megfogni a kezed. Erre te sajnos visítógörcsben törsz ki, és zokogva követeled, hogy hagyjon már végre mindenki békén. Lépj vissza négyet, és fizess 20 ezer forintot párterápiára!

- A gyerekek a hörcsöggel játszottak, és az állat valahogy eltűnt közben. Csak két nap múlva találjátok meg a dupló házba falazva, teljesen kiéhezve és neurotikus állapotban. Fizess 5 ezer forintot az állatvédőknek!

Aztán váratlanul:

- A férjed karácsonyi jutalmat kapott a munkahelyén és három napot egy wellness szállodában tölthettek kettesben! Lépj előre ötöt!

Sajnos itt ébredtem fel, pedig még nem is láttam a büféasztalt és a masszázságyat.

Teofil