Vivi iskola felelősség szülő gyerek baleset

Kedves Szülőtársak!

A véleményeteket szeretném kérni az alábbi történethez.

Röviden: 8. osztályos nagyfiam véletlenül eltörte egyik osztálytársa szemüvegét, amit most nekem kéne kifizetnem.

A részletek: tanév vége lévén amolyan szabadfoglalkozás volt az órán – ment egy film a tévében, de nem mindenki nézte, lehetett mást is csinálni. A szemüveges leányzó – nevezzük Annának – például úgy döntött, hogy a padra borulva alszik, a szemüvegét pedig addig kitette a pad szélére. Közben a fiúk rohangálni kezdtek, az én porontyom megbotlott, a szemüveg eltörött.

Nem vitatom, hogy a fiam törte el a szemüveget, nem is akar kibújni a felelősség alól. De szerintem Anna is vigyázhatott volna jobban a drága szemüvegére. Ha nem használja éppen, akkor azt egy tokban, a táskában, a padban, vagy egyéb biztonságos helyen kéne tartani. A pad széléről bárki más – akár Anna is leverhette volna, pechjére az én fiam járt éppen arra.

Bár ez az ügy megítélésében nem releváns, de az új szemüveg ára bőven meghaladja a családunkban egy főre eső havi jövedelmet (minimálbérből nevelek egyedül két fiút), több hónapra felborítja a családi költségvetést, míg Anna családját azért annyira nem rázta meg ez a kiadás.

A kérdésem, szerintetek ki a felelős, kinek milyen arányban kéne vállalnia a baleset anyagi következményeit?

Válaszaitokat előre is köszönöm: Vivi

Vivi iskola felelősség szülő gyerek balesetBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?