A legtöbb nő számára a terhesség élete leggyönyörűbb időszaka – még akkor is, ha fizikai értelemben számos változás kíséri. Ugyanakkor a hormonális változások és az életvitelbeli újdonságok károsan befolyásolhatják az intim zóna egészségét.

Ebben az időszakban – a baba és a mama védelméért egyaránt – nagyon fontos, hogy megőrizzük az intim területek egészségét. Cikkünkben az intim zónát veszélyeztető problémákra és a lehetséges megoldásokra hívjuk fel a figyelmet.

Csodás várandósság – változik a szervezet

Minden leendő és jelenlegi kismama szeretné a terhességét gond nélkül élvezni. A hormonális változások miatt azonban a terhesség alatt számtalan dolog megváltozik a szervezetben: az első trimeszterben gyakori a hányás, hasmenés, nem ismeretlen a fáradékonyság, az aluszékonyság sem. Később a növekvő has okozhat kellemetlen tartásbeli, mozgásbeli problémákat. A kilenc hónap folyamán nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az intim higiéniára, hiszen a hormonális változások, a gyakori vizsgálatok felboríthatják a hüvely kényes egyensúlyát, irritációt és fertőzéseket okozva ezzel. Pedig talán egy nő életében sincs olyan életszakasz, amikor fontosabb lenne az intim zónák egészségének megtartása, mint a várandósság ideje alatt. A tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy ilyenkor jelentősen megnő a hüvelyi fertőzések gyakorisága. Fontos, hogy tisztában legyünk ezekkel a problémákkal.

Intim tippek és jó tanácsok

A női test számtalan változáson megy keresztül mindössze 9 hónap alatt. A terhesség során, illetve a szülést követően teljesen természetes hormonális ingadozások azonban gyakorta negatív hatással vannak az intim területekre. A hüvely nyálkahártyája hajlamosabb lehet az irritációkra, ami elősegítheti a fertőzések kialakulását. Végezz mindennapos megelőző intézkedéseket, például ügyelj az intim területek megfelelő higiéniájára, és amennyiben lehetséges, próbálj meg minden más kockázati tényezőt kizárni (pl. viselj pamut alsóneműt vagy korlátozd a cukorbevitelt, stb.) Ilyenkor különösen ajánlott a megfelelő intim mosakodók használata.

A várandós kismamáknak segíthet a Lactacyd Sensitive

A megújult Lactacyd intim mosakodói közül a kismamáknak a Lactacyd Sensitive ajánlható, amely egy rendkívül kíméletes intim mosakodó. Szappanmentes formulája, amely természetes tejsavat és gyapot-kivonatot tartalmaz, minimálisra csökkenti az intim területeken fellépő diszkomfort-érzetet, miközben tiszta és selymes érzést is biztosít. Előnyei: különösen kímélő, illatanyag-mentes és gyapot kivonattal készült. Ha kismamaként utazunk vagy dolgozunk, akkor kiváló szolgálatot tehetnek a Lactacyd törlőkendők. A Lactacyd termékeinek szappanmentes formuláját évente több millió nő használja, biztonságosságát pedig már több mint 60 éve tesztelik a gyengébb nem tagjai sikeresen.

Nyerj Lactacyd ajándékcsomagot!

Küldd el a következő kérdésre a választ a bezzeganya@bezzeganya.hu emailcímre. A helyes választ beküldők között 5 db Lactacyd ajándékcsomagot sorsolunk ki.

A terhesség ideje alatt hogyan biztosíthatom az intim zóna egészségét, a saját szervezetem és a baba védelmében?

- Mindennapi, alapos fürdéssel
- Ha a terhesség ideje alatt elkerülöm az intim együttléteket
- A Lactacyd Sensitive intim mosakodó mindennapi használatával

 (PR cikk)