házasság ígéret csalódás

2010. október végén kezdődött. Összetalálkoztunk, eleinte csak párszor randiztunk, aztán szerelmesek lettünk, összeköltöztünk. Tervezgettünk, hogy milyen jó lesz, lesz 3 gyerekünk, és ha megtehetjük, utazgatni fogunk. Elmeséltem neki a filozófiám, hogy aki nem lát világot, nem is él igazán. Mikor terhes lettem (2011 júliusában) már tervezgettük az esküvőt, amit decemberben tartottunk meg. Az volt a terv, hogy márciusban szülés, utána hazaköltözünk egy kicsit a szüleimhez, hogy tudjanak segíteni, és ne kelljen 200 km-t ingázniuk hétvégente, és mikor ő júniusban végez az egyetemen, utána hazaköltözünk.

Februárban kiderült, hogy 2,2 millió adóssága van. Tudtam, hogy van neki, mert felvette a diákhitelt, de hirtelen sokként ért, hogy ennyi. Hát jó, kezdjük el törleszteni, diákhitel 1 kamatos kamat, rövid időn belül még nagyobbra duzzadna. Így elkezdtem én törleszteni, mivel az ember nappali tagozatos hallgató, nem volt jövedelme, csak én dolgoztam. Eljött a március, megszületett a kisfiunk, eljött a június is, és az Ember megbukott az egyetemen. Nem végez. Majd decemberben.

Majd szeptemberben kiderült, hogy elhasználta az államilag támogatott féléveit, átrakták költségtérítésesre. Hurrá. Nem baj, befizettem, úgyis csak egy félév. Aztán decemberben sem végzett. Novemberben elkezdtem dolgozni menni, mert a GYED kevés volt a tandíjára, plusz még én is elkezdtem MSc-t, ami nekem is fizetős volt. Azért kezdtem el én is az egyetemet levelezőn, hátha ő is leül tanulni, ha látja, hogy én tanulok.

Mert a drága utál tanulni. Az a nagy tanulás, hogy les valamit a tévében, és közben olvasgatja a papírját. És utána meg amikor nekem meglettek a vizsgáim, neki meg nem, akkor mindenki hibás volt, csak ő nem. Az egyetem, a tanár, én, anyámék, a gyerek. Aztán most itt vagyunk 2013 júniusában, és még most sem végzett. Szerdán megy vizsgázni egy tárgyból. Ami ha nincs meg, akkor jövő júniusban végez. És most is úgy tanul, hogy 20 percenként cigizni jár, hordozgatja a papírját, és lesi a tévét. És kurvára irigy rám, mert én megcsináltam 10 vizsgát. Úgy hogy minden éjjel én keltem fel a fogzó gyerekhez, és még mellette melózok is.

Végre kifizettem a diákhitelét, és mivel már nincsen tartozásunk, kitaláltam, hogy utazzunk el jövő februárban a bátyámékhoz az USA-ba, ránk férne egy kis pihenés, mert sose megyünk sehova. Húzta a száját, hogy jaj, minek költünk el ennyi pénzt. Az nem érdekelte, hogy 5 éve nem láttam a tesómat, és neki nehezebb hazajönni, mert onnan ide 3x annyi a jegy + ő dolgozik, nem itthon van, mint mi, meg nekik 2 gyerek van, nekünk meg egy 2 éven aluli, aki után nem kéne repjegyet fizetni, meg egyébként is én kerestem meg a repjegyre a pénzt. Aztán nagy nehezen meggyőztem, hogy menjünk. Már meg is beszéltem tesómmal, erre 3 órával később jön és bejelenti, hogy ő nem ül repülőre, mert lezuhanunk (WTF?????), és a gyereket se vihetem. Menjek egyedül. Mi van??? És most ő van megsértődve, hogy nem értem, miért nem akar repülni.

Külföldi életet terveztünk, ha végez az egyetemen. Megbeszéltük, hogy külföldön keresünk állást, mert itt nem fog kapni, mert olyan szakmát választott. Erre most kérdeztem, ha tesómékhoz nem ül fel a repülőre, akkor hogy fogunk külföldre menni dolgozni??? Aztán statisztikákat olvastam neki, hogy mennyivel többen meghalnak autóbalesetben, háztartási balesetben az ő szakmájában, mint repülőn. Aztán engem felelőtlennek nevezett, hogy milyen anya vagyok, hogy repülőre ülök. Én erre meg megkerestem neki, évente hányszor többen halnak meg dohányzás okozta tüdőrákban, mint amennyien repülőszerencsétlenségben. Erre levonult cigizni.

Átverve érzem magam. Minden csak üres ígérgetés. Végzés az egyetemen, a külföldi élet, hogy együtt bejárjuk a világot, hogy leszokik a cigiről. Egyre inkább azt érzem, hogy tönkre fog menni a házasságom. Én vagyok az oka? Mert mindent eltűrök? Én mindent megteszek, hogy tudjon tanulni, hogy ne az legyen hogy nincs ideje rá. És mégis bunkón beszél velem, nem kedves, és sárkánynak hív, ha halkan meg merem említeni, hogy igazán megcsinálhatná már azt a tárgyat,  vagy 4 éve hallgatja az egyetemen.

Hogyan mentsem meg a házasságomat? Azt akarom hogy boldogok legyünk, és a gyereknek ne kelljen az apja meg az anyja között ingáznia.

XY

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?