A kórház neve: Szent Imre Oktatókórház

A szülés időpontja (év, hónap): 2020.11.20

A kórház állapota: Kifogástalan.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Majdnem tökéletes, nekem kicsit fura, hogy egyben van a vécé és a zuhanyzó.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Egy közös vajúdó szoba van, ami egyáltalán nem rossz, nem zavarják egymást a bent lévők, de apuka nem lehet bent. Négy szülőszoba van: egy kádas, bordásfalas franciaágyas alternatív szoba, egy saját zuhanyzós, meg kettő normál. Labdát adnak, ha valaki kér, de akinek indokolt a folyamatos ctg, azt fektetik.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Mindenki nagyon segítőkész és kedves. Bármilyen időpontban lehet kérni/kérdezni, válaszolnak, és emberszámba veszik a kismamákat. Még a takarítónők is.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Semmi nem kötelező. Abszolút a természetes szülés mellett vannak, nyilván az észszerűség határain belül, de csak akkor nyúlnak bele a folyamatba, ha muszáj. Ebből kifolyólag amíg anya és baba is jól vannak, addig nem siettetnek semmit.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Nincs tapasztalatom.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Covid alatt csak a szülésen lehet bent apuka.

Mit kell vinni a baba ellátásához? Pelenkát, popsitörlőt. Minden mást adnak.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Négy.

Van-e VIP szoba? Igen, ott bent van a zuhanyzó, de viszonylag kicsi szobák, a normál szobák kényelmesebbek.

Koszt mennyisége, minősége: Botrány. A mennyiség még nem is, de a minőség kritikán aluli, és emellett képtelenek egy diétát tartani. Szénhidrátszegény diétában állandóan kenyeret meg zsemlét adnak reggelire meg vacsorára, néha egy kis lekvárral/mogyorókrémmel/mézzel. Ezen kívül nem tudnak ötszöri étkezést biztosítani, csak háromszorit. A laktózmentes étrendben is simán tejet/kakaót adnak reggelire. Ha valaki pénteken érkezik, esélye sincs diétás étrendre, mert a hétvégén azt nem tudják berendelni (ez addig érvényes, amíg a saját konyhájuk felújítás alatt áll).

Kommunikáció: Választott szülésznőm volt, aki mindenről folyamatosan tájékoztatott, de amíg a vajúdóban több szülésznővel is találkoztam, mindenki kedves volt, és a kérdésekre válaszoltak. Orvos csak a szülés végén volt bent, akkor tájékoztatott, mikor mit csinál, és arra miért van szükség. Hazamenetel előtt bőségesen tájékoztattak, mik fordulhatnak elő és mire kell odafigyelni. A gyerekorvost úgy éreztem - főleg utólag -, hogy riogatott, de valószínűleg a kockázatminimalizálásra ment rá.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Igen, a szülésznő a gátregenerálásról és a szoptatásról, az orvos a szülés utáni hat hét várható eseményeiről és a regenerációról látott el információkkal,

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Fel kell rá készülni, hogy ha valaki hajnalban szül, akkor aznap nem fog aludni, mert nem hagyják. Jön a reggeli vizit, az anyakönyvezés, a védőnő, a takarítónő, a reggeli, az ebéd, és mindezt olyan elánnal, hogy délután ötig biztos nem fog tudni elaludni, akkor meg már jön a vacsora. Szóval első napot át kell vészelni. A babát le lehet bármikor adni, kedvesek a csecsemősök, de ha valaki nem szeretné, akkor csak a vizsgálatokra viszik el, oda viszont nem lehet menni. Van lehetőség babafotózásra az első napon.

A Covid miatt a szülőszobán kívül mindenhol maszkban kell lenni - a vajúdóban és a szobákban is.

Értékelés:

  • szülészet állapota: 10
  • kórtermek állapota: 9
  • szülőszoba korszerűsége: 10
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 9
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 10
  • kommunikáció, tájékoztatás: 10
  • tisztaság: 10
  • ellátás minősége: 10
  • személyes élmények: 9

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Olvasd el mások véleményét is a Szent Imre kórházról!

Leüvöltötték a fejemet a csecsemős nővérek

Kizavart a csecsemős nővér, amikor segítséget kértem

Jobb, ha nem látogatod meg az újszülöttet a Szent Imrében

A doki elment, a szülésznő segítette világra a kisfiamat

Füldugó nélkül ne menj szüni a Szent Imrébe!

Pólóban is szülhet a kismama a Szent Imrében