Szélforgó hétvégi programok

Az igazi finn Mikulásnak szerencsére nálunk is vannak helyi képviselői, akik az ország minden szegletébe ellátogatnak és magukra vállalják az december 6-ai bokros teendőket. Ajánlónkban egy csokorra valót gyűjtöttünk össze a legizgalmasabb budapesti programok közül.

Ha már a gyerekek megették az összes otthon található édességet, akkor vigyétek el őket a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Biomikulás rendezvényére, ahol zöldségekkel-gyümölcsökkel egyenlíthetitek ki a Mikuláscsomag okozta károkatJ A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.

Hétvégén a pénteken nyíló újpesti Mesevárosba is ellátogat a nagyszakállú. A Szent István téri plébánia templomkertjébe három hétvégén keresztül várják a gyerekeket jobbnál- jobb ingyenes programokkal. Lesz diavetítés a holdfényben, bábszínház, és sok-sok kézműves móka.

Szintén ingyenes lehetőséggel várja a családokat a Mikulás-hétvégén az óbudai Atrium EuroCenter is december 5-én és 6-án délután 14 és 18 óra között. Mikulás és krampuszai fogadják mindkét napon az apróságokat, lehetőség lesz közös fényképkészítésre, sőt a gyerekeket – a készlet erejéig – ajándékcsomaggal is meglepi a Télapó.

Ha nem egy, nem tíz, nem száz, hanem több ezer Mikulást szeretnétek egyszerre látni, vagy akár közéjük tartozni, akkor a 2. Rossmann Mikulásfutáson a helyetek. December 6-án két időpontban, délután 1-kor és 3-kor lehet nekivágni a 2,3 kilométeres távnak, csak és kizárólag a szervezők által biztosított Mikulásruhában (ez kisgyerek mérettől kosaras méretig rendelkezésre áll majd.) A rajthelyként funkcionáló Corvinus Egyetem mellett felállított színpadon a Kolompos koncertezik a futás ideje alatt 4 alkalommal, a főbejáratnál pedig pónisimogatót is felállítanak. Az eseményre december 3-ig van kedvezményes nevezési lehetőség.

A Sárkányos Gyerekkönyvtárban is készülnek a gyerekek egyik legnagyobb ünnepére. Itt szombaton délelőtt 11 és 12:30 között várják a családokat versekkel, énekkel, zenével és kézműves foglalkozással. Az eseményen való részvétel ingyenes.

Fantasztikus élményekkel várja december 5-én és 6-án a Danubius Hotel Gellért a gyerekeket és nosztalgiázni vágyó szüleiket. Felállítanak egy 100 méter hosszú vasútmodell pályát, csak itt és csak ez alkalommal lehet majd látni egy direkt erre az alkalomra írt zenés mesejátékot és itt hallhatja élőben először a közönség A Játékkészítő új sztárjait.

 Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?