A jelige: "Autóstanya" - kezdte Réka megismerkedésük történetét. Mivel nem laktak egy városban, félúton beszéltek meg találkozót. Bár csak pár méter választotta őket el egymástól, aznap mégsem találkoztak....aztán szerencsésen mégis, azóta is boldog házasságban élnek.

Ponderosa Restaurantphoto © 2008 Paul Beattie | more info (via: Wylio)

 

Tizenhárom éve történt….

Fiatal (23 éves) pályakezdő voltam az első munkahelyemen, elég nagy nyomás alatt, rengeteg melóval a nyakamban, mégis megjelentem az áruházunk nyitó buliján, ahol is összetalálkoztam későbbi életem párjával. Beszállító volt, a főnökével érkezett, kellemesen elbeszélgettünk egy kicsit, aztán ment mindenki békésen a dolgára.

Két hónappal később csörgött a telefonom, ő keresett, mivel rengeteg terméket szállítottak hozzánk, mindig volt valamilyen probléma, amit nekem kellett orvosolni az ő közreműködésével.

Mikor telefonon keresztül már elég jóban voltunk, hirtelen előállt a nagy ötlettel: randizzunk félúton (én Pesten voltam, ő Siófokon) az autópálya mellett egy pihenőben. Megbeszéltük a helyet és az időt, munka után beültem a kocsimba és elautóztam a találkára. Ültem és vártam, de sehol semmi, illetve senki.  Jó mérgesen hazamentem, közben egyfolytában szidtam magam, hogy lehettem ilyen kis naiv, hogy hagytam magam átverni, most otthon biztos jól mulat.

Másnap az irodában meséltem a barátnőmnek, hogy jártam, mikor megszólalt a telefon. Ő volt az, kérdezte, mi történt, miért nem mentem el tegnap. Mondtam, hogy én biza ott voltam, de neki se híre, se hamva nem volt. Kiderült, hogy nem ugyanarra a pihenőre gondoltunk, én közvetlenül a sztráda mellett vártam, míg ő párszáz méterrel arrébb, fent egy domboldalon, az „Autóstanyában”.

Megint pontosítottuk a helyet és az időt, munka után ismét autóba vágtuk magunkat és immár sikerült találkoznunk, késő estig beszélgettünk és kitaláltuk, hogy elmegyünk együtt pár napra az Adriára.

A hirtelen felindulásból elkövetett nyaralás olyan jól sikerült, hogy azóta is együtt vagyunk (összeházasodtunk) és született három kislányunk; 8, 6 és 3 évesek.

Mikor arra autózunk, mindig felnézünk az „Autóstanyára”, ahol anno minden elkezdődött…

 

Réka