Szülés videó nyilvánosság

Meglepő, mennyiféle videó jelenik meg, ha az ember szimplán beírja a youtube-ba, hogy "szülés" - főleg, ha angolul írja be.  Natúr és "túl szép, hogy igaz legyen" stílusú szülésvideók sorakoznak egymás után, arccal, névvel, a népes család összes tagjának megmutatásával (beleértve a születendő baba kiskorú testvéreit, unokatestvéreit...). Az idősebbek meg csak hüledeznek: ezt a nagyon intim eseményt tényleg ennyien érzik fontosnak közzétenni? Miért?

Egyet mindenesetre bemutatunk ezekből. A választás végül egy olyan videóra esett, ami nem ijesztően naturális, de nem is tartozik azok közé, amelyek a tapasztalatlan nézőt teljesen félrevezethetik - mint az a "szülésvideó", ahol végig lágy zene szól, alig hangzik el bármi, a víz kristálytiszta maradt az otthoni szülőmedencében, anyuka arcán a smink se rezzen, viszont nyüzsög körülötte vagy négy kiskorú. Ha valaki egyszer is átélt egy valós szülést, abból önkéntelenül kiszakad, hogy "na neeee"...

Ti közzétennétek bármit  a saját szülésetekből ilyen formában? Az anonim szüléstörténeteket továbbra is várjuk a Bezzeganyára, mivel nagyon fontosnak tartjuk, hogy egyrészt megoszthassuk egymással az élményt, másrészt valós képet mutassunk azoknak, akik még az első szülés előtt állnak.