Variációk egy témára…

a teljesség igénye nélkül.

1.

Ha fiú lesz, a nevemet kapja. István lesz és kész. Ha jó volt az öregapámnak, jó lesz a fiamnak is. Ugyan, hagyd már, majd ha lány lesz, annak te adsz nevet.

2.

NEM lesz Margit, mint én. Akkor a faluban 20 év múlva mindenkinek ő lesz a Margit, én meg az öreg Margit, 44 évesen.

3.

- Az Annát választottam. Már kislánykoromban tudtam, hogy lesz egy Pannikám!

- Ahogy gondolod, bár abból annyi van, mint a nyű, de mindegy. Ha ez neked ennyire fontos… Szeretlek.

4.

Majd ha először meglátjuk, tudni fogjuk. Ha vörös lesz, mint az apukád, lehet tőlem Flórián, ha meg nem, akkor mondjuk László vagy Benedek…?

5.

Annak alapján, amit meséltél, szimpi lett volna anyukád, kár, hogy már nem ismerhettem meg. Jó, legyen Emília. Lehetne mellette Léna is?

6.

Semmi normális nincs ezen a hülye listán. Ja, ezt mondom én is. Ami normális név van, azt annyi gyereknek adják, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni, a többi meg milyen már? Kandida? Really? Adjuk be a kérvényt, talán átmegy a Daenerys.  Ja, bakker, Denerisz lenne. Akkor már inkább Dorisz. Nézünk egy rész GOT-t vacsi után?

6.

Istenem, csak egészséges legyen. Mire írták ki? Október 28? Jó az, a Simon szép név. De ha jót akar az a büdös kölök, nem születik 30-án, mer’ akkor tojok a hagyományra.

7.

Ne hülyülj már, kit hívnak már manapság Ilonának? Legyen valami szép, modern név, mondjuk Szamanta. Úgyis jó bőr volt, nem?

8.

Naaa, hadd legyen Fióna. Olyan igazi stramm, belevaló csaj… emlékszel arra a pörgőrúgásra? Nem baj, hogy ogre lesz a végén, remélem, nálunk ez nem jelent reális veszélyt. Oké, akkor a következőnek te adsz nevet. Persze, így görbüljek meg!

9.

Hunor? Úgy szeretlek, még az ízlésünk is egyforma! Ugye, milyen szép, magyar név? Hihi, Hunorbugyor.

10.

Aha, szóval öreg már ahhoz, hogy megjegyezze a Szulita nevet. És akkor majd ő Szilvikének hívja majd…? Aha…igen. Értem. Írd fel egy post-itre, hogy SZULITA, ragaszd a komódra és mondd meg anyukádnak, hogy semmi gond;  a gyermekágy alatt úgyse megyünk még hozzá, addig olvasgassa a cetlit, és ha már jól begyakorolta, csörögjön és jöhet megnézni az unokáját.

11.

Alajos? Most komolyan? Na idefigyelj. Hónapokig okádok, aztán hízok 20 kilót, a seggem csupa narancsbőr, a melleim lógnak, szoptatom fél évig meg kelek hozzá tízszer egy éjjel igény szerint, pelenkázom, vigyázok rá napi 24 órában, aztán meg futkoshatok szülőire. Te meg max fürdeted és majd ha nagyobb lesz, elviszed focizni. Oké, ez így van jól, te dolgozol, én ezt bevállaltam,  de akkor ÉN ADOM A NEVET!!!!

12.

Az úgy volt, hogy … izé, tudod, csináljuk az asszonnyal, aztán fölnézek az ágy fölé a szentképre, hát olyan szépen mosolygott rajta az a puttó, hogy rögtön tudtam: ha lány lesz, Angyalka lesz a neve. És így is lett. Most nézd meg azokat a loknikat…

13.

Na, kész az excel tábla. Az összes név az MTA listáról, a zöldek a kedvenceim, a szürkéket nem adjuk, a kékek legyenek a közösek. Válassz színt, és olvasgasd.

Jó, jó, akkor a Linkát ne jelöld be, azt úgyse csípem annyira.

Ne már, évek óta ez a név tetszik…naaaaa…hagyd már benne.  Azt a másikat is, annyira szeretem azt is. Remek, köszi. Masszázst?

Oké, szerintem is jobb lesz két nevet adni, legalább választhat. Na, akkor most új fülre írjuk ki a kedvenceinket.

Jéééééééééé, hogy milyen jól hangzik ez a kettő együtt!!! Mi? Hogy ezt soha a büdös életbe nem adnád? A másikat se? Ugyan, ki csúfolná annak, hagyd már, eszembe nem jutott volna. Mert mit gondolsz, azt a másikat nem lehet kitekerni? Hogy nem? Na ezt figyeld: Évalaga. Aztán ha akarják, azt hiszed, nem találnak ki valamit rá?! Na ugye.

Na, jó, legyen Annamária Éva. Igaz, azt a hülye libát, akivel a Joci anno megcsalt, úgy hívták, de azelőtt az egyik kedvenc nevem volt. Az Annamária meg… hááát, legalább jó sokféleképpen lehet becézni. Meg két betűje hasonlít a két kedvenc nevem közül az egyikre, tudod, arra a hárombetűsre…biztos, hogy azt nem lehetne…? Jaj neee, ne kezdd már megint, ki csúfolná már úgy?

Halló, anya, megvan a név, mondd el maminak is. Annamária Éva. Hogy mi? Aha, Éva. Édes kis mamikám, vicces lehet, ahogy bosszankodik. … Aha, így logikus. Az első elmegy, meg majdnem hasonlít arra, ami tetszik, a második meg tetszett a Joci előtt…aha, hülye p**a, de szerintem elsősorban nem az ő hibája volt, hogy megcsalt vele... különben is, Jocó már a múlté.

Hogy miért nem csak Nagy Anna? Hát nem hallod, hogy abban csak a van? Oké, hogy nem tűnik fel, te is csupa a-s vagy. Ne mondd már, hogy te is normális nevet választottál nekem, sose tetszett, csak nem mondtam el. Naaaa, ne sértődj meg, már megszoktam, tényleg. Csak tudod, irigylem kicsit a hugit, hogy neki két nevet is adtál, legalább ha az egyik nevével halálra szívatták volna a suliban, még ott lett volna neki a másik. Ne mondd már, hogy önző, gondolj csak bele: nem lenne fair az apával szemben, ha egyik név se tetszene neki. Nekem is épp elég elviselni Egyeske első számú nevét.  Naaa, hagyd már abba, hogy jön ide, hogy nem vett feleségül, de komolyan… hééé, hadd mondjam már végig... Hugi, szólj már rá…  Halló???? /Pííí-pííí-pííí…/

Szívem, nézzük már meg újra azt a nevet… nem, így egy napig ízlelgettem, és rájöttem, hogy nem is tetszik igazán ez az Annamária Éva. Az Olívia Mia sokkal szebb lenne… így együtt a legszebb…kéééérlek…vagy legalább az egyiket…

Tudod mit? Másoknál még a vezetéknév sem egyértelmű. Nézz oda, ott lehet kötőjellel az enyém is. Különben meg még úgysem írtam alá az apasági nyilatkozatot. Ha most mennék szülni, automatice az én vezetéknevemet kapná. Örülj neki, hogy nálam legalább ez nem kérdés. Te már kaptál két vezetéknevet meg egy keresztnevet Egyeskénél, azt úgyse szeretem, még van két választásom. Olívia Mia. Ennyi.

Hogy venném el ezzel a gyerekedet…?! Az csak egy vezetéknév, és különben is, mondtam már, hogy a tiedet kapja!

Az vagy te!!!

Beléd is!!!

Tudod mit, költözz te egyedül abba a házba, engem nem érdekelsz!!!!!

...

Aha, kérek szörpit, köszi.

Tudod mit? Legyen Annamária Mia. Jó, a következő Olívia lesz. Cupp-cupp.

Néhány hónap (év) múlva…

Kicsim! Baba! Töki! Mucus! Pucukám! Tyütyörke! Cucu! Bubuka! Törpike! Manócska! Babalínó! Kis Szaros! Szagos müge! Bugyorka! Böbőce! Pöcök! Kis Hamis! Bucinudli! Hééééénemszabadgyerecsakidehaénegyszerakezeimközékaparintalak!!!!!

Rozi

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos taratalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?