Tünde

Magánrendelésre vagy állami rendelésre viszed a beteg gyermekedet? – bocsátottuk szavazásra a kérdést a Bezzeganya Facebook oldalán. Több mint 1100 voks érkezett: a válaszadók több mint kétharmada viszi magán gyermekorvoshoz, egyharmada pedig állami rendelésre a gyermeket. Mi ennek az oka?

A kommentekből egyértelműen kiderül, hogy a magánellátás választásának legfőbb indoka a várakozás elkerülése, amit az OEP ellátás keretében sokan tapasztaltak (korábban megírtuk mi is, hogy egyes gyermekszakorvosi vizsgálatokra hónapokat kell várni).

Többen írták, hogy ha nem sürgős a gyermek problémája, akkor kivárják az állami rendelésre az időpontot, de sürgős esetekben a magánellátást választják.

„Mert több pénzem van, mint időm.” 

- írja Erika.

Melinda szerint az is fontos, hogy a kisgyermekkel ne kelljen várakozni a rendelésen sem:

„Azért viszem magánrendelésre a gyereket, mert ott nem kell heteket/hónapokat várni, a rendelésnél nem kell órákig ott ülni, hogy bejussunk, és a legfontosabb, hogy alaposabb a vizsgálás/kezelés.”

A vizsgálat alaposságát más is említette az okok között, amiért magánrendelésre viszi a gyermekét. Ők türelmesebb, kedvesebb és jobb ellátásban reménykednek.

Van, aki elégedett az állami ellátással. Hanna így mesél:

„Három és fél év alatt sajnos rengetegszer voltunk már kórházban illetve a legkülönfélébb szakrendeléseken. Pár kivételtől eltekintve tökéletes ellátást kaptunk az államiban is. Amikor nem, kerestünk magánt.”

És te hova viszed a gyermeked, ha szakorvosra van szüksége? Állami vagy magánrendelésre? Mik a tapasztalataid a gyermekrendelésekkel kapcsolatban?

Tünde

Gyermekegészségüggyel kapcsolatban itt olvashatsz még:

Már megint középfülgyulladása van a gyereknek

A fütyit fel kell tépetni?

Lealáztak minket a gyermekorvosi ügyeleten

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>