szülés kórház kórházteszt császármetszés

A kórház neve: Szent Margit Kórház, Budapest, III. kerület

A szülés időpontja: 2018.04.

A kórház állapota: Rendben van. Nem egy magánklinika, de látszik, hogy igyekeznek.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Volt szerencsém a nőgyógyászathoz szülés előtt egy nappal. Műanyag kabinos, higiénikus. Szülést követően kétágyas szobában voltam, ott a szobához tartozott egy kulturált fürdőszoba.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Császáros voltam (toxémia), így csak ctg alkalmával jártam szülőszobában. Azt hiszem, négy van, különböző színűek, egyszerűen vannak berendezve, de látszik, hogy igyekeztek hangulatossá tenni. Kád nincs, tusolni lehet. Labda van. Ezekről tudok. Korszerűen felszerelt.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Fogadott orvosom volt. Hangulata ugyan szeszélyes (betudtam annak, hogy nem egyszerű a közellátásban dolgozók élete), de nála jobbat, megbízhatóbbat és körültekintőbbet nem találhattam volna. A többi dokiról is csak jót hallottam a lányoktól.

Szülésvezetés: Nincs tapasztalatom, mert egyből császárra vittek.

Császármetszés: A műtőben van egy kis helyiség (ott látják el a babát) nagy üveggel elválasztva a műtőtől, apuka onnan figyelheti a történéseket (leginkább semmit, mert vagy 6-7 fő volt bent). Babát odaadják apukának, és anyukához is odaviszik egy kis puszikálásra.

Látogatási rend: Bármikor lehet jönni, de ha nem VIP szobában vagy, akkor nem lehet bemenni. Kétágyas szobában összesen két fő látogató lehet (egyeztetni kell a „lakótárssal”, ha két főt akarsz fogadni), egyágyasnál is azt hiszem, maximum két fő.

Mit kell vinni a baba ellátásához? Ruha (külön kérték, hogy ne vigyünk, nehogy összekeveredjenek az övéikkel) és köldökcsonk-tisztító szett kivételével mindent. Mindig kellett tartani a kosárban pelust, törlőt, krémet. Sosem tűnt el semmi.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Nincs róla információm.

Van-e VIP szoba? Igen. Kétágyas azt hiszem három vagy négy. Egyágyas csak egy van.

Koszt mennyisége, minősége: Mivel terhességi cukrom volt, mást kaptam. Az enyém jobb volt. Attól nem kell félni, hogy elhízol. Aki éhes és nem finnyás, megeszi. Gyenge menza minőség, de azért bőven az ehető határon belül van. Egy fura dolog volt, az esti pékárut is reggel osztották ki, estére az már elég tré volt. Egyébként van büfé az épület aljában elfogadható áron egész jó ételek vannak.

Kommunikáció: Az orvosom szigorú utasítására az internet tiltólistán volt. Teljes körű felvilágosítást adott ő is, és itt külön kiemelném a terhesgondozós lányokat, mert ők nagyon ott voltak a szeren.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Nem történetet kértek, így röviden annyit, hogy nagyon rossz tapasztalatom volt mind a csecsemősökkel, mind a helyi védőnővel kapcsolatban (ez utóbbi, ha olvasná az írásom biztos emlékezne rám).

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: A nőgyógyászat, szülészet szerintem kiemelkedően jó. A csecsemősökkel kapcsolatos dühöm a végére megenyhült, mert napról napra jobbak jöttek, szóval a tapasztalatom az, hogy ott is vannak azért olyanok, akik lelkiismeretesek mind a babákkal mind a mamákkal.

Infóként annyi, hogy első éjjel a baba az őrzőben alszik, de utána veled... (Ez nem kívánságműsor.) Főleg, ha harminc baba van bent, mint amikor én szültem.

Reggel 7 es este 7 kor vizitre be kell vinni. Megfürdetik, átöltöztetik. Mindig tiszta es rendezett volt a babám. Két cumisüveget kell vinni, egyet a tápszernek (ha nagyon sírna a babád), egyet a cukros víznek (nem verik nagydobra).

Megdicsérném még a nővéreket, akik a gondunkat viselték.

Ha császáros vagy, vidd a speckó kötszert és véralvadásgátló injekciót (doki kiírja vényre), mert a sajátodat használják, vagy ha nincs, vissza kell adni.

Van aranyóra, még nekünk, terhescukros császárosoknak is.

Értékelés:

  • szülészet állapota: 8
  • kórtermek állapota: 8
  • szülőszoba korszerűsége: 7
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 8
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 8
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: nincs tapasztalat
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 3
  • kommunikáció, tájékoztatás: doki 10 csecsemosok 3
  • tisztaság: 8
  • ellátás minősége: 7
  • személyes élmények: inkább tanács a kórháznak. Szuper lenne, ha nincs kedvük beszélni, akkor adjanak egy papírt, amin le van írva, hogy szülés után mi történik az anyával és babával a kórházban, sokat segített volna.  Az igazsághoz hozzátartozik még, hogy császárosként egy olyan magas (nem lehetett állítani) ágyat kaptam, hogy minden egyes alkalommal le és fel kellett másznom szoptatáskor a babával együtt. Kértem másik ágyat, de nem volt az osztályon szabad, amit odaadhattak volna.

Lilla

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

A Margit Kórházról mások is írtak, olvasd el!

Ne várj a liftre a Margit Kórházban!

38 fokban is fáznak a babák, ezért melegítik őket