endometriózis könyvajánló

Mit tesz meg egy nő azért, hogy anya lehessen? Meddig képes elmenni akkor is, ha az orvosok már lemondtak róla? Egy regény az anyává válás rögös útjáról, melyben a főhős versenyt fut az idővel az endometriózis árnyékában. Egy évtizedes küzdelem és fájdalom csupán azért, hogy egyszer valaki őt is Anyának szólítsa… Könyvajánló.

„Szofi egy teljesen átlagos 10 éves kislány a nyolcvanas évek közepén. Barátnőivel a felnőtté válás titkait szeretné megfejteni, és arra vár, hogy végre ő is átléphessen a felnőtté válás küszöbén. Amikor azonban ez bekövetkezik, a korábban elképzelt dolgok helyett fájdalom, fertőtlenítő illata, orvosi kezelések és megalázás vár rá.

Szofi élete gyökeresen megváltozik az első menstruációval, de senki nem tudja megmondani, mi a baja. Csak azt érzi, más, mint a többiek, ezért pedig minden álmát elveszti, amiben kisgyerekként hitt.

endometriózis könyvajánló

A történet egy életút, amelyet kezdetben a kislány, később a felnőtt nő szemszögéből láthatunk. A küzdelmet egy ismeretlen betegséggel szemben, amiről csupán évekkel később derül ki, hogy a 21. század egyik legtitokzatosabb betegsége.

Az endometriózis a nőket támadja meg, és mind a testet, mind a lelket felemészti azzal, hogy a súlyosságától függően meddőséget okoz. Szofi életét átszövi a betegségtudat. Kezdetben csak a barátait veszti el emiatt, később azonban a társait is. Gyermekként még nem érezte, de felnőttként a legfontosabb lett számára, hogy anya lehessen. A könyv megmutatja, milyen szenvedésen mehet át egy nő azért, hogy egyszer a kezében tarthassa a gyermekét.”

Dr. Jekkel Gabriella: Csendes gyilkos
Publio Kiadó
3490 Ft.

Az endometriózissal több cikkünkben foglalkoztunk már.

Tíz százalék esélyt adtak, hogy lesz gyerekem

A diagnózis megvolt: endometriózis. Még aznap megoperáltak, a cisztát kiürítették, a jobb petefészkem csonkolták, csak egy apró szövetdarabka maradt.
Tovább>>>

176 millió nő szenved az endometriózis tüneteitől
Magyarországon jelenleg körülbelül 150 ezer meddő pár vár orvosi segítségre, 15-30 százalékuk esetében az endometriózis áll a meddőség hátterében. Az endometriózis 30-50 százalékban okoz meddőséget.
Tovább>>>

Öt évig nem estem teherbe endometriózis miatt
Az endometriózis miatt a szervezet nem engedi beágyazódni a megtermékenyített petesejtet, ezért hiába is próbálkoztunk. Ki tudja, mióta volt ez a szervezetemben... A vetélésem oka is megvolt a diagnózis által.
Tovább>>>

Hat sikertelen lombik után a hetediket is végigcsináltam
Megbeszéltem az orvosommal, hogy megpróbálkozunk egy lombikkal, hiszen az endometriózisra legjobb gyógymód a terhesség. És biztos voltam benne, hogy sikerülni fog. Nem így lett.
Tovább>>>