A kórház neve: Karolina Kórház Mosonmagyaróvár

A szülés időpontja (év, hónap): 2022 március

A kórház állapota: A szülészet pár éve lett felújítva.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: A takarítás hagy kívánnivalót maga után, vécépapír nincs.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Felújított szülőszobák, labdán vajúdás lehetséges.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Az orvosok és szülésznők többnyire kedvesek, mindent elmondanak mi fog történni, segítőkészek. A csecsemősök nagy része bunkó, lekezelő.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Csak terminus túllépés esetén siettetik oxitocinnal/ballonnal/burokrepesztéssel, ha nem indul be magától. Lehetőség van gátvédelemmel szülni, ha úgy ítélik meg a helyzetet, hogy sikeres lehet.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): A műtétnél nem lehet bent, de az aranyórán igen, és a baba az ő mellkasán pihen, amíg anyukát összevarrják. Ami ennek kapcsán pozitívum, hogy csak komoly indokkal császároznak!

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Meghatározott időben lehet látogatni, a kórterembe nem jöhet be, csak az ebédlőbe, de a babát ki lehet tolni hozzá.

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Pelenkát és popsitörlőt mindenképp, ruhát adnak, ha nem viszel, de sajátban is lehet a baba.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Minden szobában van külön zuhanyzó, vannak 3-4-5 ágyas szobák.

Van-e VIP szoba? Alapból van kettő, viszont most COVID idején nincs.

Koszt mennyisége, minősége: Többnyire ehetetlen és kevés (konkrétan az egyik nap egy azonosíthatatlan moslék volt az ebéd, erről egy képet is csatolnék...)

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Szülés közben maximálisan ellátnak információval, viszont én szülés után egyáltalán nem találkoztam orvossal.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Nem.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Szülés után rá sem néznek az emberre, a babára is mindössze az első oltás és egy általános vizsgálat során. Roaming-in rendszer van, ami pozitívum, de a csecsemősöktől barminemű segítséget kapni csak nagy pofavágások árán lehet.  48 óra után hazaengednek, viszont a zárójelentés beletelik egy hétbe, mire elkészül, és egész más távozási idő szerepel rajta.

Értékelés:

  • szülészet állapota: 9
  • kórtermek állapota: 6
  • szülőszoba korszerűsége: 9
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 8
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 5
  • orvosok segítőkészsége: 7
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 4
  • kommunikáció, tájékoztatás: 7
  • tisztaság: 2
  • ellátás minősége: 6
  • személyes élmények: -

D.

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más is írt már a mosonmagyaróvári szülészetről, olvasd el!

Mosonmagyaróváron sem fürdetik a babákat

Az aneszteziológus fogta a kezem a császár alatt

A szülészet, ahol minden kérdésre válaszolnak

Hiányzik az otthonosság a mosonmagyaróvári szülészetről