A kórház neve: SOTE II. Budapest

A szülés időpontja: 2017. november, 2019. június

A kórház állapota: Felújított, korszerű, jó állapotú kórház.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 2017: ötágyas szobához egy fürdőszoba, minden nap takarítottak egyszer. 2019: fizetős szobában voltam, amihez tartozott egy tágas vécé és zuhanyzó, így a babát nyugodtan be tudtam vinni magammal. Tiszta, minden nap takarítottak egyszer. 

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Volt labda, bordásfal és a szülésznő rákérdezett, szeretnék-e kádat, de én nem kértem. 

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Választott orvosom volt 2017-ben és 19-ben is, viszont szülésznőt először nem választottam, mert úgy gondoltam, hogy biztosan jó szakemberek dolgoznak itt. Nem tévedtünk. Annyira segítőkész, kedves és szimpatikus volt a szülésznő, hogy a második alkalommal már kértem, hogy legyen velünk. A csecsemős nővérek közül mindenki segítőkész volt.

Szülésvezetés: Első alkalommal természetes úton szültem, nem siettettek semmit. Gátmetszés volt. Második alkalommal császármetszésem volt. 

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Igen, bent lehet. Miután előkészítettek, bejött beöltözve, és gondosan ügyeltek arra, hogy ne lásson a mellkasomon felállított paravánon túl. 

Látogatási rend: A fizetős szobában, ha jól emlékszem, reggeltől kb. 6-ig bármikor. 

Mit kell vinni a baba ellátásához? Pelenka, popsitörlő, pelenkázó alátét, textilpelus, popsikrém. Ruhát csak a hazajövetelre kell bekészíteni. 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? 2017-ben ötágyas szobában voltam és egy fürdőszoba volt a szobához. 2019: két VIP szoba osztozott egy fürdőszobán. 

Van-e VIP szoba? Igen.

Koszt mennyisége, minősége: A férjem folyamatosan gondoskodott az ebédemről. A reggeli és a vacsora friss pékáru volt (zsemle, kenyér), megfelelő mennyiségben.

Kommunikáció: A szülésznő kommunikációs készségével nagyon meg voltam elégedve, mert az első szülésnél (mint ügyeletes szülésznő) folyamatosan átsegített a nehéz pillanatokon, amikor úgy éreztem, hogy fájdalomcsillapítóra van szükségem.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Igen, kaptam, a csecsemős nővérek, védőnő és a szoptatási tanácsadó első alkalommal is elláttak hasznos tanácsokkal. 

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Fertőtlenítő kendővel kezdek egy szállodai szoba elfoglalása után is. Mint egy 8-9-es Bookingos értékelésű hotelben, itt is olyan tisztaság volt. 

A szülőszoba tisztasága kitűnő állapotban volt. A szülés után úgy cserélte ki alattam a lepedőket a hölgy, hogy alig vettem észre (pedig rajta feküdtem). Télen jó meleg volt a szobában, nyáron a (VIP szobában) klíma miatt megfelelő hőmérséklet. 

Értékelés:

  • szülészet állapota: 10
  • kórtermek állapota: 10
  • szülőszoba korszerűsége: 9
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 9
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 9
  • kommunikáció, tájékoztatás: 10
  • tisztaság: 9
  • ellátás minősége: 9
  • személyes élmények: 10

Vivien

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más kórházakról ezekben a posztokban olvashatsz: 

Veszprém: Bár minden szülészet ilyen lenne!

Székesfehérváron minden adott egy csodálatos szüléshez

A folyosón vajúdnak a kismamák Kaposváron