szüléstörténet gyors szülés szülés

Nem terveztük, csak jött. Fura érzések voltak bennünk. Harmadik gyermek. Az első ultrahangon azt kérdezték, van-e iker a családban. Igen, mondtam boldogan. Ketten vannak. Nagyon boldog lettem. Az egyik babának azonban nem lett szívhangja. 13 hetesen véreztem, napokig kórház, de minden rendben, a baba nagyon élni akar. 26 hetesen kiderült, hogy terhességi cukorbetegségem lett. A lányokkal nem volt. Szigorúan tartottam a diétát, érte mindent.

Eljött a 39. heti ctg. Éreztem itthon néha szurkálást, de semmi komoly. A ctg után orvos vizsgál, kétujjnyi, nyitott méhszáj, és mivel az első lányom császárral született, nem enged haza. Sírva hívtam a férjem, hogy érjen haza a munkából, mire a lányok az iskolából hazaérnek.

Aznap nem történt semmi. Mi is történt volna? Még a kiírásig egy hét van, a lányokat túlhordtam, most sem gondoltam másra. Másnap délután háromkor szóltam, hogy egy kis magzatvíz ment el. Ctg nem mutat semmit, orvos szerint ugyanúgy kétujjnyi.

Bejött a család, a kisebbik szomorú volt, hogy nincs még tesó. Fél hétkor éreztem két szúrást. Aztán semmi. Család eljött haza. Én nekiláttam a vacsorának, s elöntött a magzatvíz. Jött a nővér, feküdjek le, mindjárt hozza a gépet, de nem is biztos, hogy magzatvíz volt. Tudtam, hogy az volt...

Hívtam a férjemet, aki épp a főnökkel beszélte a másnapi munkát. Nagy nehezen elértem, és mondtam, hogy elfolyt a magzatvíz, majd jelzek, ha van valami. Ahogy letettem a telefont, kétperces fájásaim lettek. Mentünk a szülőszobára, ez volt 7.10-kor.

szüléstörténet gyors szülés szülés Egy óra alatt megszültem a kislányomat

Gyors szülés: Az orvos közölte, hogy már itt van a baba feje, irány a szülőszoba, a választott orvosom meg lekési a szülésemet. 

Tovább>>>

A szülésznő hívta az orvost, aki épp császárnál volt a műtőben. Itt megijedtem, hogy megint császár lesz, és csak sírtam. Behívatta otthonról  az ügyeletes orvost, és mondta, hogy tartsak ki, míg beér, mert már látja a fejét. Csakhogy az én kisfiam jönni akart. 7.40-kor meg is született! Nagyon bepánikoltam a szülés alatt, amilyen kapkodás volt. Az orvos nem ért be, így a szülésznő és a nővér vezette le a szülést. Másodfokú gátrepedésem lett. Maradt bent méhlepény, azzal is szenvedett az orvos, mire eltávolította. Fél 10-kor jutottam el oda, hogy értesíteni kellene a családot. Nagyon boldog volt mindenki, bár elsőre senki nem hitte el.

Az előzményekről tudni kell, hogy 2007-ben volt egy császáros szülésem, 2010-ben pedig egy sima. És most is sikerült 2017 október 3-án. 3300 grammos és 53 cm lett a mi kisfiunk a két nővére után. Életvidám kisbaba, aki bearanyozza a napjainkat. 

A császárnál a férjem a folyosón várakozott, a sima szülésnél bent volt, most pedig nem is tudta, hogy már szülök. Azt mondta így volt a legjobb, ő itthon rendezte a lányokat este, s mikor ágyba került, akkor tudta meg. Persze írt nekem közben, hogy mi újság, de azt mondta, mivel válasz nem jött, azt hitte, elaludtam. 

Hajni

szüléstörténet gyors szülés szülésVillámszülések történeteit itt olvashatod:

A mentők nem hitték el, hogy mindjárt megszülök

Fájdalom nélkül tágultam, két óra alatt megszültem

Azonnal hívj valakit, mert nyomnom kell!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?