kórházteszt kórház szülés

A kórház neve: Semmelweis Egyetem I.számú szülészeti és nőgyógyászati klinika

A szülés időpontja: 2018. január

A kórház állapota: Felújításra szorul jó pár dolog és korszerűsítésre.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: osztályos vécé tisztán volt tartva, zuhanyzó is tiszta volt, cserébe a víz folyt mindenhol, csak a zuhanyfejből nem.  Közösségi vécé borzasztó. Női-férfi egyben. 

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: Én meg voltam elégedve. Káddal nem találkoztam csak, bár gondolom, ha fizettem volna érte, akkor lett volna. Az viszont zavart, hogy a mosdó/zuhanyzó közös volt még egy szobával.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: A második szülésem volt, és most volt orvosom. Nem sokat láttam, de jó is volt így, nem zaklatott, meg vizsgálgatott folyamatosan. A szülésznővel nagyon elégedett vagyok még most is. Csinálta folyamatosan a dolgát, tárgyilagos volt és segítőkész. Mindent mondott folyamatosan. Csecsemős nővérek tették a dolgukat. Ha kérdés volt, normálisan válaszoltak és segítettek, de maguktól nem nagyon mondták, mikor hova viszik a gyereket.

Szülésvezetés: Sokan szültünk aznap, mégis türelmesek voltak. Oxitocint kaptam, fájdalomcsillapítóra már nem volt idő, amikor be akarták adni. Maga a szülés gyors volt, és gátvédelemmel történt (ezért vagyok nagyon hálás a szülésznőnek).

Látogatási rend: Elég szigorú. Délelőtt és délután is volt látogatás. Apuka csak a folyosó elejéig jöhetett. Babákat csak kis időre lehetett kivinni – persze ezt senki nem tartotta –, egy szalagig, ahol apuka megállhatott. De azon felül bármikor bejöhettek a kórházba, csak az osztályon nem tartózkodhattunk. A babákat addig be lehetett adni a csecsemősöknek, ha épp nem volt valamilyen vizsgálat, akkor a szobatársakat meg lehetett kérni, hogy figyeljenek. (Szerencsére csak hárman voltunk a szobában és jóban lettünk.)

Mit kell vinni a baba ellátásához? Vittem magammal mindent, de konkrétan semmit nem írtak elő. Egyedül pelenkát kértek, amikor vitték fürdetni őket vagy vizsgálatra.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Két szobára, vagyis nyolc ágyra volt egy zuhanyzó plusz mosdó

Van-e VIP szoba? Van.

Koszt mennyisége, minősége: Förtelem, négy napig ugyanaz a leves volt konkrétan. Saját ételt ettem.

Kommunikáció: Folyamatosan tájékoztattak. Szülés után az éjszakás nővér is mindent elmondott, amit tudni kellett.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: A kötelező dolgokat elmondták, ha volt kérdés, arra is szívesen válaszoltak.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: A nővérekhez való viszonyulás az anyukák részéről valami borzasztó. Mindenki tudja, hogy rengeteg dolguk van, túlterheltek. Mégis mindenki elvárja tőlük, hogy folyamatosan jópofizzanak meg nyálaskodjanak, és ha valamelyik nem teszi, akkor már mindenféle mogorva, bunkó. Az anyukák is tanulhatnának egy kis jó modort meg, azt a baromi nagy egójukat otthon hagyhatnák, amíg a kórházban vannak, nem wellnessezni mennek. Tény, hogy nagyon kényelmetlenek az ágyak, meg az egész környezet, de ezt a három napot kibírhatnák siránkozás nélkül. 

Értékelés:

  • Szülészet állapota: 8
  • Kórtermek állapota: 6
  • Szülőszoba korszerűsége: 8
  • Felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 9
  • Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 6
  • Orvosok segítőkészsége: 10
  • Szülésznők segítőkészsége: 10
  • Csecsemős nővérek segítőkészsége: 10
  • Kommunikáció, tájékoztatás: 9
  • Tisztaság: 7
  • Ellátás minősége: 8
  • Személyes élmények: 7

Szimonetta

Más kórházakról ezekben a posztokban olvashatsz: 

Veszprém: Bár minden szülészet ilyen lenne!

Székesfehérváron minden adott egy csodálatos szüléshez

A folyosón vajúdnak a kismamák Kaposváron

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>