A szülés után egy héttel a lábam még mindig dagadt. Valami nem stimmelt. Egy szerda este besétáltam a kórházi ügyeletre, elmondván, hogy most egy hete szültem és dagad a lábam. Megkértem őket, hogy nézzenek meg, hátha van valami gond. A férjem otthon volt a három gyerekkel. Én egyedül az ügyeleten, egy lemerülőben lévő telefonnal várakoztam, mi lehet a baj.

Este tízkor közölték velem, hogy valószínűleg tüdőembóliám van. Ott ültem egyedül, és az jutott eszembe:

„Lehet, hogy meg fogok halni?!”

Azt mondták, érfestésre van szükség, hogy megnézhessék, mi a baj. Kérdeztem: az a szoptatást hogyan befolyásolja? Azt mondták, szóljak a férjemnek, hogy hozza be a kicsit, etessem meg előtte. Akkor már éjfél volt. Mondtam, ez lehetetlen. Még két gyerek van odahaza. Akkor fejjem le a tejet... Jó, de mi lesz azzal? Kilátástalannak tűnt az egész.

Közben egy barátnőm bejött, hozott töltőt. Akkor már ketten ültünk. És tudtam kommunikálni a férjemmel. Annyira hálás vagyok neki! Érfestés után közölték, nincs tüdőembóliám. Mehetek haza. Az a szikla, ami akkor leesett a szívemről...

Vártuk a papírokat. Mikor is odajött a doktornő, és azt mondta, be kéne feküdni... Víz van a szívemben! Itt volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy ne haragudjanak, nekem három gyerekem van, nekem most haza kell mennem. Kérdezték: értem, hogy meghalhatok?! Mondtam: igen, de én most hazamegyek!

Adtak vérnyomáscsökkentőt és hazaengedtek saját felelősségemre azzal, hogy ígérjem meg, ha baj van, visszamegyek! Megígértem.

Másnap mentem a szívdoktornőhöz, akit még az ügyelet intézett. Leszúrtak, hogy mit képzelek magamról, hogy hazamentem. Mondtam, hogy három gyermekem van, ebből az egyik egy egyhetes csecsemő. Haza kellett mennem.

És amikor egy anyával beszélsz és tudja, hogy ő is hazament volna. Hangsúlyt váltottak. Megvizsgáltak. Kiderült, hogy semmi baj nincs. Vérnyomáscsökkentőt kell szednem és rendben leszek. Három hét múlva a kontrollnál minden rendben találtatott. Megvagyunk! Megvagyok! Három csodálatos kislány édesanyja vagyok! És van egy fantasztikus férjem!

Éva

Bezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?