kórházteszt szülés

Haaz elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

A kórház neve: Szent István

A szülés időpontja: 2016. november

A kórház állapota: elfogadható

A mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: elfogadható

A szülészet/szülőszoba korszerűsége: vannak eszközök, bár kevés, így ha többen szülnek egyszerre, akkor kicsit problémás

Az orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: az orvosok és a szülésznők hozzáállásával nem volt problémám. Császárral szültem és a műtősökről is csak a legjobbat mondhatom, leszámítva, hogy a korszerűtlen ultrahang miatt a doki nem látta pontosan, hogy hol a gyerek, így aztán a „keresgetés” miatt több mint húsz centiméteres vágásom lett.

Viszont a csecsemősök munkavégzése kritikán aluli (tisztelet a kivételnek). Két napig járkáltam hozzájuk, hogy a gyerekem csak sír, és nem tudom szoptatni (nem azért, mert nincs tejem), mire az volt a reakció, hogy se szó, se beszéd, hol vizezett tejet, hogy vizet fecskendeztek a gyerek szájába. Majd utolsó nap nem akartak haza engedni, mert sokat fogyott a gyerek (3230-ról 2850-re). Persze kiborultam, és szerencsémre az akkor dolgozó csecsemős úgy gondoltam, hogy veszi a fáradságot és megnézi, hogy mi lehet a baj. Körülbelül három perc alatt rájött, hogy a mellem túl nagy, a fiam szája meg túl kicsi így nem tudjuk megfelelően kivitelezni a szopizást. Hozott egy bimbóvédőt, és láss csodát, a fiam elkezdett enni. Én meg értem, hogy ha egy osztályon az ott dolgozóknak problémája van a vezetőséggel, nem hiszem, hogy ezt egy első gyerekes kismamán és egy újszülöttön kellene kitölteniük. Azt hozzáteszem, hogy nem én voltam az egyetlen, aki így járt, sajnos többen is ugyanazt tapasztaltuk.

Császármetszés: a császárnál nem lehet bent apuka, de egyből megkapja a picit.

Látogatási rend: bárki bent lehet a látogatási időn belül a kórteremben (este 8-ig, csak délben van egy kis szünet)

Mit kell vinni a baba ellátásához? Alkohol kivételével mindent vinni kell.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Négy ágy van egy szobában és egy zuhanyzó.

VIP szoba: van.

A koszt mennyisége, minősége: a mennyiséggel nincs gond, csak a minőséggel (meg azzal, hogy a takarítónő kiabál az emberrel, ha délután háromkor még nem ette meg az ebédjét, bár egész odáig a csecsemőosztályon ült, mert egy 80-as évekbeli dokufilmet nézettek vele a szoptatásról...).

Kommunikáció: császárral szültem, akkor láttam először és utoljára azt az orvost, aki megműtött. Szóval, azt hiszem, hogy NINCS kommunikáció.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: persze, kaptam: vegyem fel a kapcsolatot a védőnővel, majd ő minden kérdésemre válaszol.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: mindenképpen az Istvánban akartam szülni, mert nagyon sok jót hallottam róla, az osztályon nem is ért csalódás, a nővérek kifogástalanul végezték a munkájukat, de a csecsemősökről olyan rossz a véleményem, hogy a mostani terhességemmel másik kórházat választok.

kórházteszt szülésA kistarcsai Flór Ferenc Kórház tesztje

A csecsemősök bunkók, unottak és lekezelőek voltak. Egy, azaz egy darab kedves csecsemős nővérrel találkoztam. A szülésznők voltak a csillagok a sötét éjszakában, ők MIND egy kincs volt.

Tovább>>>

SZENT ISTVÁN KÓRHÁZ, Kórházteszt pontok

  • szülészet állapota: 7
  • kórtermek állapota: 7
  • szülőszoba korszerűsége: 6
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 4
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 7
  • orvosok segítőkészsége: 7
  • szülésznők segítőkészsége: 8
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 3
  • kommunikáció, tájékoztatás: 3
  • tisztaság: 7
  • ellátás minősége: 5
  • személyes élmények: 4

Viki

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

kórházteszt szülés
Bezzeganya csoport
Facebook-csoport · 954 tag
kórházteszt szülés Csatlakozás a csoporthoz
Ez a csoport azért jött létre, hogy a Bezzeganya olvasói tudjanak egymással kommunikálni, tanácsot kérni, megosztani.